Aktiviteter


En stor del av vår verksamhet och den del av verksamheten som syns mest för allmänheten är våra exkursioner och evenemang.
Exkursionsverksamheten i Västmanland bedrivs mestadels av lokala fågelklubbar, men eftersom Västerås saknar fågelklubb har vi i VOF ett riktat program för Västerås.
 
Vi försöker också hålla några större exkursioner per år då vi gärna samarbetar med lokalklubbarna och gör en liten längre resa.
 
Här hittar man information om våra exkursioner, guidningar och andra evenemang och vi försöker i möjligaste mån även att upprätthålla ett kalendarium för hela landskapet med lokala och regionala aktiviteter.
Studiefrämjandet är vår samarbetspartner.
 

Aktiviteter

 

Kommande aktiviteter

 

8-9/6 Pilgrimsfalkar i Västerås

Lördagen den 8 juli och söndagen den 9 juli mellan 08 och 11.00 kommer vi ha bemanning med tubkikarförsedda guider vid Lantmännen silon (verksgatan) i östra hamnen. Alla intresserade är varmt välkomna att delta. Tiden är vald med tanke på att ungarna beräknas börja flyga då. Ingen anmälan: Samling: Öppen guidning mellan 08:00-11:00 båda dagarna Gu...

Läs mer
 

Sträckskådning vid Kvicksundsbron

Från mitten av juli till mitten av av augusti kommer vi att sträckskåda vid Kvicksundsbron tillsammans med Eskilstuna Ornitologiska klubb. För EOK är detta en programpunkt de haft på programmet i många år och eftersom Kvicksundsbron utgör gränsen mellan Västmanland och Sörmland så hakade vi på dem förra året, något vi tänker följa upp även i år. ...

Läs mer