Aktiviteter


En stor del av vår verksamhet och den del av verksamheten som syns mest för allmänheten är våra exkursioner och evenemang.
Exkursionsverksamheten i Västmanland bedrivs mestadels av lokala fågelklubbar, men eftersom Västerås saknar fågelklubb har vi i VOF ett riktat program för Västerås.
 
Vi försöker också hålla några större exkursioner per år då vi gärna samarbetar med lokalklubbarna och gör en liten längre resa.
 
Här hittar man information om våra exkursioner, guidningar och andra evenemang och vi försöker i möjligaste mån även att upprätthålla ett kalendarium för hela landskapet med lokala och regionala aktiviteter.
Studiefrämjandet är vår samarbetspartner.
 

Aktiviteter

 

Kommande aktiviteter

 

19/8 Kvällsexkurson till Gnien och Lisjö ängar

Strax söder om Ramnäs gör Kolbäcksån en liten stilla paus och bildar en våtmark där Bergslagen möter Mälardalen. Gnien är på så sätt en attraktiv rastplats för många fåglar och Ramnäs-Virsbo Naturklubb har under åren jobbat hårt för att göra den tillgänglig. I kvällssolen är Högbymaden vid Gnien en av Västmanlands bästa vadarlokaler och det ska vi...

Läs mer
 

16/9 Västerås Kulturnatt

För första gången kommer vi i år att delta under Västerås Kulturnatt. Vi kommer att finnas i Studiefrämjandets tält där vi tänker presentera vår verksamhet. Mer detaljerad presentation av detta evenemang kommer att presenteras på vår hemsida och på Facebook när vi närmar oss. Eftersom det är första gången vi deltar så tar vi gärna emot förslag oc...

Läs mer