Aktiviteter


En stor del av vår verksamhet och den del av verksamheten som syns mest för allmänheten är våra exkursioner och evenemang.
Exkursionsverksamheten i Västmanland bedrivs mestadels av lokala fågelklubbar, men eftersom Västerås saknar fågelklubb har vi i VOF ett riktat program för Västerås.
 
Vi försöker också hålla några större exkursioner per år då vi gärna samarbetar med lokalklubbarna och gör en liten längre resa.
 
Här hittar man information om våra exkursioner, guidningar och andra evenemang och vi försöker i möjligaste mån även att upprätthålla ett kalendarium för hela landskapet med lokala och regionala aktiviteter.
Studiefrämjandet är vår samarbetspartner.
 

Aktiviteter

 

Kommande aktiviteter

 

29/4 Heldag i Ledskärsområdet

I slutet av april ger vi oss iväg på en lite längre tur över en heldag där vi upptäcker och utforskar en större fågellokal på egen hand. I år bär det iväg till norra Uppland och ledskärsområdet. I Ledskärsviken rastar en hel del fågel under vårsträcket och det är också en av de bästa lokalerna i Sverige för att se skräntärna. Packa med en rejäl...

Läs mer
 

6/5 Fågeltornskampen

SOF-Birdlifes årliga evenemang, där olika fågeltorn runt om i landet tävlar mot varandra om att se flest arter från ett och samma torn under en och samma dag. Tävlingen är också en landskamp, där torn och utsiktsplatser från Finland, Sverige och Danmark deltar. För Västmanlands del brukar Hedströmsdalens OF, Naturskyddsföreningen Hallstahammar, Ra...

Läs mer