Artrally 2001

Prisutdelning i första Artrallyt 2001
Niclas Lignell tv, lagledare i "G-string med X-drag", får mottaga första priset av Ulf Carlson.

Det första officiella västmanländska vinterrallyt gick av stapeln den 13 januari 2001. Artrallyt hade körts två gånger tidigare i Hallstahammar, som i år inbjöd alla Västmanlands skådare till ett landskapsomfattande rally.
Anslutningen var över förväntan med hela 18 lag från sju av Västmanlands kommuner. Tre av lagen utgjordes helt av damer.
Vädret var halvklart med cirka fyra minusgrader.
Totalt observerades 70 olika arter under dagen och det lag som lyckades allra bäst var lag "G-string med X-drag" som fick ihop 58 arter.
Speciellt hedersomnämnande fick de klara vinnarna i kategorin KRAV-rally, "The Blockers", som cyklade in hela 45 arter i Västerås med omnejd. En eloge fick även Christer Eriksson och Kjell Mattsson som valde att lämna hemkommunen Lindesberg för det mer osäkra och skådarfattiga Skinnskatteberg.

Bland det roligaste som sågs under dagen fanns t.ex. grågås, vigg, ormvråk, fjällvråk, tornfalk, ringduva, sparvuggla, forsärla, gärdsmyg, rödhake, dubbeltrast, skäggmes, varfågel, stare, bofink, bergfink, steglits, vinterhämpling, större korsnäbb, tallbit samt stenknäck.

Aktiviteter

 

Kommande aktiviteter

 

Sträckskådning vid Kvicksundsbron

Från mitten av juli till mitten av augusti kommer vi att sträckskåda vid Kvicksundsbron tillsammans med Eskilstuna Ornitologiska klubb. För EOK är detta en programpunkt de haft på programmet i många år och eftersom Kvicksundsbron utgör gränsen mellan Västmanland och Sörmland så hakade vi på dem förra året, något vi tänker följa upp även i år. Ett...

Läs mer
 

18/8 Eftermiddagsexkursion till Hjälstaviken

"Dagaklar och Snöfrid kunde tala om de dagar, då svanor av deras stam inte levde vilda någonstans i Sverige, utan endast funnos som tama i slottsgravar och dammar. Men så hade ett svanpar farit bort ur fångenskapen och slagit sig ner i Hjälstaviken, och från dessa två härstammade alla de svanor, som bodde där. Nu för tiden fanns det vilt svanfolk i...

Läs mer

Fågelklubbar i Västmanland

Arboga Fågelklubb 
Fagersta Fågelskådare
Frövi Fågelklubb
Hedströmsdalens Ornitologiska Förening
Hällefors Ornitologiska Förening
Sala Fågelklubb

Kontakt

Västmanlands Ornitologiska Förening

c/o Joachim Karlsson
Cedergatan 29
723 41 Västerås

Ordförande

Johan Karlsson
070 - 666 07 27

johan.karlsson.vof@gmail.com


Rrk

Markus Rehnberg
allealle210@hotmail.com


Medlemskap och Redaktion

Christina Bredin
070-634 4120

christina.bredin@telia.com


Fågelskydd

Niclas Lignell
070 770 5779
n.lignell@gmail.com