Artrally 2013

Artrallyt 2013 gick av stapeln den 12 januari. Vädret var lyckosamt, 5-6minus och uppehåll. Dagen före hade det blåst ordentligt och varit riktigt eländigt så många var nog glada när de satte igång att leta fåglar på lördagen. 
Totalt deltog 90 personer i 28 lag. Flest lag kom från Hallstahammar tätt följt av Västerås. 

Årets segrande lag- Vinterträsket lyckades pricka in 52 arter. Laget bestod av Torbjörn Hegedus, Bo Eriksson samt Hasse Berglund. De slet ordentligt och var ute större delen av den tillsatta tiden. Till sist lyckades de komma tillbaka med både kungsörn,gärdsmyg och tretåig hackspett. 

Lokala vinnare

Gruvbusarna (Gruuvbuuusarna) i Skinnskatteberg fick in 40 arter. Laget tog även hem det nyinstiftade vandringspriset som kommunens bästa lag får. De fick bla tretåig hackspett samt mindre hackspett. Den senare var en rallyts svåraste att hitta. Bara 4 lag lyckades. 
Josefin & Co från Hallstahammar hamnade på kommunens förstaplats samt en hedrande 3-plats i artrallyt. 44 arter fick de och ingen lär bli förvånad om de står som totalsegrare 2014. 

Avslutningen på Westerqvarn var välbesökt även i år. 


 
 

Aktiviteter

 

Kommande aktiviteter

 

3/3 Örnräkning

Rördrommens fältstations årliga örnräkning då ett antal stationer bemannas runt om i Mälardalen. Flera av dessa stationer ligger i Västmanland och Rapphönorna Västmanland håller sin station öppen för allmänheten och bjuder in vem som helst att komma dit och titta. Under 2 timmar finns de på bryggan i Gäddeholms hamn och spanar ut över Ridöfjärd...

Läs mer
 

Vecka 12 - Ugglelyssnarvecka

Vecka 12 är det dags för vår årliga ugglevecka med flera exkursioner och aktiviteter i uggleskogarna runt om i Västmanland. Varje år under 9 nätter sammanställs alla observationer i landskapet. Samtidigt samlas lokalklubbar och fågelintresserade och åker runt och lyssnar eller skådar. Eftersom ugglor följer sorkarnas population så varierar resu...

Läs mer

Fågelklubbar i Västmanland

Arboga Fågelklubb 
Fagersta Fågelskådare
Frövi Fågelklubb
Hedströmsdalens Ornitologiska Förening
Hällefors Ornitologiska Förening
Sala Fågelklubb

Kontakt

Västmanlands Ornitologiska Förening

c/o Joachim Karlsson
Cedergatan 29
723 41 Västerås

Ordförande

Johan Karlsson
070 - 666 07 27

johan.karlsson.vof@gmail.com


Rrk

Markus Rehnberg
allealle210@hotmail.com


Medlemskap och Redaktion

Christina Bredin
070-634 4120

christina.bredin@telia.com


Fågelskydd

Lise-Lotte Norin
072-240 8701

lise-lotte.norin@bredband.net