Artrally 2013

Artrallyt 2013 gick av stapeln den 12 januari. Vädret var lyckosamt, 5-6minus och uppehåll. Dagen före hade det blåst ordentligt och varit riktigt eländigt så många var nog glada när de satte igång att leta fåglar på lördagen. 
Totalt deltog 90 personer i 28 lag. Flest lag kom från Hallstahammar tätt följt av Västerås. 

Årets segrande lag- Vinterträsket lyckades pricka in 52 arter. Laget bestod av Torbjörn Hegedus, Bo Eriksson samt Hasse Berglund. De slet ordentligt och var ute större delen av den tillsatta tiden. Till sist lyckades de komma tillbaka med både kungsörn,gärdsmyg och tretåig hackspett. 

Lokala vinnare

Gruvbusarna (Gruuvbuuusarna) i Skinnskatteberg fick in 40 arter. Laget tog även hem det nyinstiftade vandringspriset som kommunens bästa lag får. De fick bla tretåig hackspett samt mindre hackspett. Den senare var en rallyts svåraste att hitta. Bara 4 lag lyckades. 
Josefin & Co från Hallstahammar hamnade på kommunens förstaplats samt en hedrande 3-plats i artrallyt. 44 arter fick de och ingen lär bli förvånad om de står som totalsegrare 2014. 

Avslutningen på Westerqvarn var välbesökt även i år. 


 
 

Aktiviteter

 

Kommande aktiviteter

 

21/4 Heldagsexkursion till Svartåmynningens naturreservat

I slutet av april gör vi som vanligt en längre utflykt och i år styr vi mot Östergötland och Svartåmynningens naturreservat vid sjön Roxen. Vid Svartåns mynning breder vidsträckta strandängar ut sig och på våren gästas området av rastande fåglar. Svartåmynningen är också känt för sina rödspovar som häckar här och här finns också goda möjligheter at...

Läs mer
 

5/5 Fågeltornskampen

BirdLife Sveriges årliga evenemang, där olika fågeltorn runt om i landet tävlar mot varandra om att se flest arter från ett och samma torn under en och samma dag. Tävlingen är också en landskamp, där torn och utsiktsplatser från Finland, Sverige och Danmark deltar. För Västmanlands del brukar Hedströmsdalens OF, Naturskyddsföreningen Hallstahammar...

Läs mer

Fågelklubbar i Västmanland

Arboga Fågelklubb 
Fagersta Fågelskådare
Frövi Fågelklubb
Hedströmsdalens Ornitologiska Förening
Hällefors Ornitologiska Förening
Sala Fågelklubb

Kontakt

Västmanlands Ornitologiska Förening

c/o Joachim Karlsson
Cedergatan 29
723 41 Västerås

Ordförande

Johan Karlsson
070 - 666 07 27

johan.karlsson.vof@gmail.com


Rrk

Markus Rehnberg
allealle210@hotmail.com


Medlemskap och Redaktion

Christina Bredin
070-634 4120

christina.bredin@telia.com


Fågelskydd

Niclas Lignell
070 770 5779
n.lignell@gmail.com