Artrally 2014

Det fjortonde västmanländska artrallyt anordnades den 11 januari i år med 28 lag och 93 deltagare. Det blev nya segrare i år Lag1  från Västerås med 56 arter. Laget bestod av Ludwig Jonsson, Hannes Ligness och Niclas Lignell. Förra årets segrare var inte  med denna gång.
Det var 5-6 grader kallt, molnigt med snöfall på många håll.
 
Reglerna var samma som förra gången, det vill säga man fick ”skåda” fåglar i en valfri västmanländsk kommun mellan klockan 00.00 till 15.00 sedan samling vid Westerqwarn i Mölntorp klockan 16.00, för artgenomgång och prisutdelning.
 
Totalt observerades 82 arter.
Bland det roligast som sågs under dagen var pärluggla, hornggla, hämpling, stare,  svarthätta och en ny art för rallyt salskrake i Västerås och Köping.
 
VOF tackar alla som är med och gör detta till en sådant bra artrally som  det har blivit och det är deltagarnas förtjänst, kanske är vi störst i Sverige. 
 

Aktiviteter

 

Kommande aktiviteter

 

Sträckskådning vid Kvicksundsbron

Från mitten av juli till mitten av augusti kommer vi att sträckskåda vid Kvicksundsbron tillsammans med Eskilstuna Ornitologiska klubb. För EOK är detta en programpunkt de haft på programmet i många år och eftersom Kvicksundsbron utgör gränsen mellan Västmanland och Sörmland så hakade vi på dem förra året, något vi tänker följa upp även i år. Ett...

Läs mer
 

18/8 Eftermiddagsexkursion till Hjälstaviken

"Dagaklar och Snöfrid kunde tala om de dagar, då svanor av deras stam inte levde vilda någonstans i Sverige, utan endast funnos som tama i slottsgravar och dammar. Men så hade ett svanpar farit bort ur fångenskapen och slagit sig ner i Hjälstaviken, och från dessa två härstammade alla de svanor, som bodde där. Nu för tiden fanns det vilt svanfolk i...

Läs mer

Fågelklubbar i Västmanland

Arboga Fågelklubb 
Fagersta Fågelskådare
Frövi Fågelklubb
Hedströmsdalens Ornitologiska Förening
Hällefors Ornitologiska Förening
Sala Fågelklubb

Kontakt

Västmanlands Ornitologiska Förening

c/o Joachim Karlsson
Cedergatan 29
723 41 Västerås

Ordförande

Johan Karlsson
070 - 666 07 27

johan.karlsson.vof@gmail.com


Rrk

Markus Rehnberg
allealle210@hotmail.com


Medlemskap och Redaktion

Christina Bredin
070-634 4120

christina.bredin@telia.com


Fågelskydd

Niclas Lignell
070 770 5779
n.lignell@gmail.com