Fågelskådningens dag

 
Fågelskådningens dag genomförs den helg under våren då lördagen infaller mellan den 3 och 9 maj.  

Under Fågelskådningens dag arrangerar SOF-BirdLifes regionalföreningar och lokala fågelklubbar publika aktiviteter. För att hitta de aktiviteter som arrangeras runt om i landet kan du exempelvis söka upp den förening eller klubb som ligger närmast geografiskt där du bor på hemsidan under Länkar.

Fågelskådningens dag brukar för det mesta vara på söndagen, men eftersom Fågeltornskampen arrangeras samma helg på lördagen så kan vissa klubbar göra ett evenemang av båda och då ha Fågelskådningens dag på lördagen.
 
VOF samarrangerar ett öppet hus med Naturskolan i Asköviken där grillarna är tända och det brukar bjudas på korv, tipspromenader och aktiviteter i och runt naturskolan.

Eggeborns Foto brukar visa kikare så det är också ett ypperligt tillfälle att testa nya kikare i fält om man funderar på att köpa en.

Fågeltornet bemmanas av ornitologer från VOF från tidig morgon och vi finns där hela dagen och kan svara på frågor och hjälpa besökare med artbestämning och tips och idéer för skådning.

Guidade turer utgår från Naturskolans Hus och oftast är det fler olika turer som riktar sig mot olika besökare.

Program för detta evenemang lägger vi upp här på hemsidan och på Facebook några veckor innan.

Läs mer om på SOF-Birdlifes hemsida
 

Aktiviteter

 

Kommande aktiviteter

 

3/3 Örnräkning

Rördrommens fältstations årliga örnräkning då ett antal stationer bemannas runt om i Mälardalen. Flera av dessa stationer ligger i Västmanland och Rapphönorna Västmanland håller sin station öppen för allmänheten och bjuder in vem som helst att komma dit och titta. Under 2 timmar finns de på bryggan i Gäddeholms hamn och spanar ut över Ridöfjärd...

Läs mer
 

Vecka 12 - Ugglelyssnarvecka

Vecka 12 är det dags för vår årliga ugglevecka med flera exkursioner och aktiviteter i uggleskogarna runt om i Västmanland. Varje år under 9 nätter sammanställs alla observationer i landskapet. Samtidigt samlas lokalklubbar och fågelintresserade och åker runt och lyssnar eller skådar. Eftersom ugglor följer sorkarnas population så varierar resu...

Läs mer

Fågelklubbar i Västmanland

Arboga Fågelklubb 
Fagersta Fågelskådare
Frövi Fågelklubb
Hedströmsdalens Ornitologiska Förening
Hällefors Ornitologiska Förening
Sala Fågelklubb

Kontakt

Västmanlands Ornitologiska Förening

c/o Joachim Karlsson
Cedergatan 29
723 41 Västerås

Ordförande

Johan Karlsson
070 - 666 07 27

johan.karlsson.vof@gmail.com


Rrk

Markus Rehnberg
allealle210@hotmail.com


Medlemskap och Redaktion

Christina Bredin
070-634 4120

christina.bredin@telia.com


Fågelskydd

Lise-Lotte Norin
072-240 8701

lise-lotte.norin@bredband.net