Höstens artrikaste dag

 
Höstens Artrikaste dag den första lördagen i september är ett återkommande evenemang i VOF:s regi där vi försöker engagera så många aktiva fågelskådare som möjligt att gå ut och skåda och rapportera på artportalen. Första året evenemanget genomfördes var 2013. Inspirationen kom ifrån Hallstahammar där de i samband med Kolbäcks Kolifej haft ett liknande evenemang i flera år.
 
Evenemanget i sig har inget större syfte, mer än att försöka skapa en trevlig dag i hela Västmanland då vi alla hjälps åt att hitta så många fågelarter som möjligt. Då all statistik vi tar fram och använder till denna dag kommer från Artportalen är det också en dag då vi uppmuntrar till att använda artportalen.
 
Gillar man att tävla finns det massor med möjligheter att göra det. Mot sig själv år från år, I kamratgänget, kommun mot kommun osv. Vi tar varje år fram statistik på dagens rapporter som vi presenterar på Facebook och på hemsidan. Vill man så kan man ta fram ytterligare statistik på artportalen.

Då det är en ganska ny tradition med bara några år på nacken, så finns det inte så mycket kringaktiviteter, men första året vi hade denna dag så avslutade vi med en pubkväll. Något som de andra två gångerna inte blivit av.

Har ni tankar och idéer kring denna dag får ni gärna kontakta Johan Karlsson

Fågelklubbar i Västmanland

Arboga Fågelklubb 
Fagersta Fågelskådare
Frövi Fågelklubb
Hedströmsdalens Ornitologiska Förening
Hällefors Ornitologiska Förening
Sala Fågelklubb

Kontakt

Västmanlands Ornitologiska Förening

c/o Joachim Karlsson
Cedergatan 29
723 41 Västerås

Ordförande

Johan Karlsson
070 - 666 07 27

johan.karlsson.vof@gmail.com


Rrk

Markus Rehnberg
allealle210@hotmail.com


Medlemskap och Redaktion

Christina Bredin
070-634 4120

christina.bredin@telia.com


Fågelskydd

Niclas Lignell
070 770 5779
n.lignell@gmail.com