Musikhjälpenrallyt

 
I samband med Musikhjälpen som arrangeras av Sveriges Radio och Radiohjälpen så går fågelskådare från hela Sverige samman och samlar in pengar till Musikhjälpen.

En digital insamlingsbössa skapas och under 8 dagar gäller det att se så många arter man kan och skänka 1 kr per art. (avrundat till närmsta skänkbara summa till Musikhjälpen)

Eftersom dagsljuset under december är begränsat så tjuvstartar Skådarhjälpen en dag före Musikhjälpen för att maximera vår skådartid och därmed få två helger på oss att skåda.

Det är också en tävling där man dels tävlar individuellt. Mot sig själv eller mot andra skådare som deltar. Du väljer själv. Dels är det en kollektiv tävling mellan olika landskap där lanskapens sammanlagda artlistor slås samman. Ett handikapsystem finns för att jämna ut förutsättningarna mellan landskapen.

Rapporterar gör man på sepcialframtaget webbaserat rapportformulär och statistiken uppdateras omedelbart.

VOF deltar inte aktivt som arrangör av detta, men vi uppmuntrar alla att vara med och bidra. Håll utkik i Facebookgruppen Fåglar i Västmanland när det börjar närma sig så kommer länkar och info och uppmuntran där.

Mer information hittar man på Skådarhjälpens hemsida

Aktiviteter

 

Kommande aktiviteter

 

5/5 Fågeltornskampen

BirdLife Sveriges årliga evenemang, där olika fågeltorn runt om i landet tävlar mot varandra om att se flest arter från ett och samma torn under en och samma dag. Tävlingen är också en landskamp, där torn och utsiktsplatser från Finland, Sverige och Danmark deltar. För Västmanlands del brukar Hedströmsdalens OF, Naturskyddsföreningen Hallstahammar...

Läs mer
 

6/5 Fågelskådningens dag

Första helgen i maj genomförs fågelskådningens dag, med aktiviteter på flera fågellokaler runt om i landet. Våra lokalföreningar brukar ha olika evenemang för allmänheten på sina favoritställen. Mer information om detta kommer att komma på hemsidan och på Facebook när det närmar sig maj. VOF kommer att ha ett samarrangemang med Naturskolan i Asköv...

Läs mer

Fågelklubbar i Västmanland

Arboga Fågelklubb 
Fagersta Fågelskådare
Frövi Fågelklubb
Hedströmsdalens Ornitologiska Förening
Hällefors Ornitologiska Förening
Sala Fågelklubb

Kontakt

Västmanlands Ornitologiska Förening

c/o Joachim Karlsson
Cedergatan 29
723 41 Västerås

Ordförande

Johan Karlsson
070 - 666 07 27

johan.karlsson.vof@gmail.com


Rrk

Markus Rehnberg
allealle210@hotmail.com


Medlemskap och Redaktion

Christina Bredin
070-634 4120

christina.bredin@telia.com


Fågelskydd

Niclas Lignell
070 770 5779
n.lignell@gmail.com