Uggleveckan

Foto: Lillebror Hammarström
I flera år har det anordnas en ugglevecka i Västmanland. Varje år under 7 dagar sammanställs alla observationer i landskapet. Samtidigt samlas lokalklubbar och fågelintresserade och åker runt och lyssnar eller skådar. 
Eftersom ugglor följer sorkarnas population så varierar resultaten år till år. Även väder under uggleveckan spelar en viss roll för resultaten. 
 
Uggleveckan genomförs normalt under vecka 12 varje år och samordnare för veckan är Sören Larsson i Ramnäs som också sammanställer statistik från årens alla lyssnarveckor.
 
För att delta och vara med och bidra till uggleveckan krävs ingen anmälan och vi samlar inte in egna rapporter utan vi använder oss av Artportalen. Det enda du behöver göra är att rapportera in ugglor på Artportalen.
 
Resultatet presenteras fortlöpande under hela veckan på vår hemsida och under VOF:s höstmöte redovisas sedan en sammanställning av resultaten, där vi också får en tillbakablick och jämförelse med tidigare år.
 
Under denna vecka håller de flesta lokala fågelklubbar och också VOF uggleexkursioner. Därför kan det vara bra att hålla koll på din lokala klubbs hemsida och här på vår hemsida om det finns någon exkursion som du vill vara med på.

Läs mer under uggleveckans projektsida
 
Förfrågningar kan ställas till Sören Larsson, tel 070-56 78 725, soren20@telia.com

Aktiviteter

 

Kommande aktiviteter

 

Sträckskådning vid Kvicksundsbron

Från mitten av juli till mitten av augusti kommer vi att sträckskåda vid Kvicksundsbron tillsammans med Eskilstuna Ornitologiska klubb. För EOK är detta en programpunkt de haft på programmet i många år och eftersom Kvicksundsbron utgör gränsen mellan Västmanland och Sörmland så hakade vi på dem förra året, något vi tänker följa upp även i år. Ett...

Läs mer
 

18/8 Eftermiddagsexkursion till Hjälstaviken

"Dagaklar och Snöfrid kunde tala om de dagar, då svanor av deras stam inte levde vilda någonstans i Sverige, utan endast funnos som tama i slottsgravar och dammar. Men så hade ett svanpar farit bort ur fångenskapen och slagit sig ner i Hjälstaviken, och från dessa två härstammade alla de svanor, som bodde där. Nu för tiden fanns det vilt svanfolk i...

Läs mer

Fågelklubbar i Västmanland

Arboga Fågelklubb 
Fagersta Fågelskådare
Frövi Fågelklubb
Hedströmsdalens Ornitologiska Förening
Hällefors Ornitologiska Förening
Sala Fågelklubb

Kontakt

Västmanlands Ornitologiska Förening

c/o Joachim Karlsson
Cedergatan 29
723 41 Västerås

Ordförande

Johan Karlsson
070 - 666 07 27

johan.karlsson.vof@gmail.com


Rrk

Markus Rehnberg
allealle210@hotmail.com


Medlemskap och Redaktion

Christina Bredin
070-634 4120

christina.bredin@telia.com


Fågelskydd

Niclas Lignell
070 770 5779
n.lignell@gmail.com