Kenya 16–27 september 2018

Reseledare: Daniel Bengtsson

Större flamingo. Foto: Daniel Bengtsson

Det är inte mycket kvar av zebran som lejonen slog under natten. Med runda magar ligger de i skuggan och smälter maten. Nu är det dagskiftet som tar vid; schakaler, gamar och örnar är snabbt på plats. Konkurrensen är hård så det gäller att sno sig om man ska få del av kalaset. Vi rullar vidare ut på savannen bland oräkneliga gnuer som snart ska lämna Masai Mara för att vandra söderut mot Serengeti. En ståtlig sekreterarfågel spatserar förbi och längre bort går ett par hornkorpar sida vid sida. De senare är knappast de vackraste fåglar man kan tänka sig, men vinner åtminstone alla skönhetspoäng mot den närmast anskrämliga maraboustorken. Färgprakten står istället alla biätare, kungsfiskare och blåkråkor för. Det här är Afrika som vi minns det från alla naturfilmer – fast på riktigt!

Sekreterarfågeln är en sannerligen unik fågel, vilket vi bör få bevittna med egna ögon på resan. Foto: Daniel Bengtsson

Kenya är ett land av mångfald, sett till både arter och individer. Alla stora däggdjur är sannolikt mest kända för allmänheten, men för fågelskådare är landets imponerande fågelfauna det som tilldrar sig störst uppmärksamhet. Inom ett relativt begränsat område går det att inom några veckor se närmare hälften av de över 1 100 fågelarter som observerats i Kenya (vars artlista endast överträffas av det mycket större Kongo-Kinshasa på den afrikanska kontinenten). Det är emellertid inte därför vi är här, utan för att i ett relativt lugnt tempo njuta av ett axplock utav dessa, samt ta in den rofyllda atmosfären över savannen och besöka några av de fantastiska sjöarna i Rift Valley. Ett stycke tropisk regnskog hinner vi också med.

Daniel Bengtsson har tidigare rest i Kenya och andra delar av Östafrika. AviFaunas resor till Kenya är mycket populära och det här blir sjätte resan dit och den tjugoandra turen till Östafrika.

Vi räknar med att kunna se ca 320 –340 fågelarter under resan.

Lejoninna med full mage tar en välbehövlig siesta. Foto: Daniel Bengtsson

Resrutt. Dag 1: Resan startar i Nairobi, där vi övernattar. Dag 2: Nairobi – Lake Nakuru (3 timmar). Natt vid Lake Nakuru. Dag 3: Lake Nakuru – Lake Baringo (4 timmar), där vi övernattar tre nätter. Dag 4: Lake Baringo – Lake Bogoria – Lake Baringo. Dag 5: Lake Baringo. Dag 6: Lake Baringo – Iten (5 timmar). Natt på Kerio View Hotel. Dag 7: Kerio View Hotel – Kakamega Forest (5 timmar). Natt på Rondo Retreat. Dag 8: Kakamega Forest. Natt på Rondo Retreat. Dag 9: Kakamega Forest – Masai Mara (7 timmar). Natt på Mara West Camp. Dag 10: Masai Mara. Natt på Fig Tree Camp. Dag 11: Masai Mara. Natt på Fig Tree Camp. Dag 12: Masai Mara – Nairobi (flyg). Resan avslutas på internationella flygplatsen i Nairobo. Hemkomst dagen efter.
 
Pris utan flyg: 39.800 kr. (9–12 delt.).
Pris med flyg: ca 45.800 kr. (9–12 delt.).
Enkelrumstillägg: 5.800 kr.
Ungdomspris utan flyg: 35.800 kr.
Ungdomspris med flyg: ca 41.800 kr.
Allt detta ingår:
Logi i dubbelrum på hotell/lodge (medelgod till hög standard)
Helpension
Alla transporter och safariturer
Samtliga inträden och nationalparksavgifter
Inrikesflyg
Svensk reseledare
Fågelskydd
Utförlig förhandsinformation
Reserapport

I resans pris ingår inte flyg till startorten. Vill du att AviFauna skall boka ditt flyg hjälper vi gärna till för en expeditionsavgift om 150 kr.
Preliminärt flygpris: ca 6.000 kr. Flygtillägg kan förekomma från vissa orter.
 
Klimat. Morgnarna är normalt klara, soliga och relativt svala, men under dagen kan det bli varmt och upp mot 30-35 grader. Då kan det också byggas upp mäktiga moln och på eftermiddagen kan det bli både regn och åska.
 
Tempo. Mestadels lugnt tempo.
 

ANMÄLAN. Om du vill åka med anmäler du dig genom att maila admin@avifauna.se eller ringa 0485 444 40 vardagar mellan 9-15. Anmälningsavgiften är 3.980 kr och sätts in på bg. 5019–0453 (AviFauna).

 

Observera att vissa resor snabbt blir fullbokade. Är du osäker på bokningsläget bör du först kontakta AviFauna, tel. 0485-444 40. admin@avifauna.se

 
 

© AviFauna / BirdLife Sverige 2011-.

    Ansvarig för innehåll: Göran Pettersson, AviFauna. 
    AviFauna har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.

    Webbplatsen använder cookies. Läs mer om cookies.
    SiteDirect admin