Bilden:

Häger - en bild utan kamera

Innan vi åkte och lämnade igen barnbarnen bestämde vi oss för att gå en sväng i Oset. Jag tog bara med mig handkikaren och lämnade blykowan (tuben) hemma. Ryckte åt mig kameran men lämnade den kvar hemma, på inrådan av min fru, då det kommer att vara mörkt när vi är i Oset.

Parkerade vid Rosenbergstugan vid 18.30-tiden och efter någon minut kommer jag fram till Rosenbergpölen där det står en häger. Snygg bild sade jag och saknade kameran.
- Ta den med telefonen, sa min fru.
Hur ställer man i zoomen med telefonen, frågade jag.
- Kolla med barnbarnet i Malmö, svarade hon.
Efter en snabbkurs per telefon fick jag min bild. 


Fotograf:

Tord Larsson

Själv började jag med att skåda fågel 1958 och jag har fotograferat sedan 1960-talet och hela tiden hållit mig till Minolta-värden. Jag har nog 3 spegelflex Minoltor för analog film och numera Sonys för digitala bilder, då jag kan återvinna några Minoltaobjektiv. Att återvinna objektiv är ganska resursvänligt. Jag fotograferar för husbehov och använder kameran mest utomlands för att bestämma fåglar där, genom att ta bilder och sedan bestämma fåglarna på bilderna. Jag har ett utlandskryss i bild som jag faktiskt inte sett. I Sverige försöker jag ta bilder som man kan använda i olika sammanhang. 

Utrustning, teknisk information:

Bilden här är tagen med en iPhon 4 och förstorad maximalt med iPhonens förstoringsteknik vid fototillfället. Bilden är oredigerad och sänd via mms till medarbetarna för hemsidan. Den geografiska informationen i bilden visar att bilden är tagen vid Oset (kring Rosenbergstugan) i iPhonen.