Bilden:

Det fullkomligt drällde av kungsfåglar

Ska vi gå till skogen? Så brukar jag säga till hunden, en liten rackare av rasen Prazky krysarik som  lystrar till namnet Magnus - då blir han eld och lågor. Sedan han införskaffades så har mina skogspromenader blivit både längre och mer frekventa. Kameran hänger alltid med och jag har en förkärlek till våra skogsfåglar och kungsfågeln som är på bilden är fotograferad i vår favoritskog i Joganbo cirka tio minuters bilresa från hemmet i Sköllersta. Det var under mestågen i höstas (2013) bilden blev tagen, det fullkomligt drällde av kungsfåglar och som jag ofta gör när jag är ute i skogen så visslade jag efter sparvuggla och det dröjde inte länge innan småfåglarna kom och kollade vad som var i görningen. Slutade vissla och då återgick de till att födosöka i en gran nära mig. Tog en hel del bilder och just denna dag så blev det ganska många bra bilder, vilket inte alltid är fallet när det gäller dessa ”Tjernobylhumlor på steroider”. 
 

Fotograf:

Hasse Molin

Hasse Molin heter jag och jobbar som grafiker på ett förpackningstryckeri i Kumla, har tidigare tryckt det mesta från naturböcker till dagstidningar på andra företag. Bor i Sköllersta med min fru Katarina som oftast är med i skogen då hon också fotograferar. Fotograferat fåglar har jag gjort sedan min son ”lurade” på mig sin gamla kamera för tre år sedan. Naturintresset har funnits med sen barnsben och jag är även inbiten flugfiskare och akvariefantast. Förutom att jag är medlem i NOF så är jag även Kvismarit. Det är min fru Katarina som tagit bilden på mig,

Utrustning, teknisk information:

Kamerahus:  Canon EOS 700D Optik: Tamron 70-300/4-5.6 med bildstabilisator. Stativ med ett så kallat gimbalhead. Fotar i RAW och finjusterar i Camera RAW och Photoshop. Bilddata: 1/500 sek, bländare 7.1, ISO 160 och brännvidd 300 mm.