Bilden:

Så blev fotot på en akvarell

Den här bilden är kanske inget märkvärdigt i sig men den kanske ändå illustrerar hur jag jobbar med mitt skapande med penslarna. Bilden en halvbra bild på en sothöna som jag använt som underlag till min akvarell och den är tagen i Oset. 
Jag rör mig ofta ute i skog och mark och ibland har jag kameran hängande runt halsen. Ända sedan jag var liten har jag hållit på: först med att teckna, sedan målade jag i olja och nu har jag övergått till att måla akvarell. Det är spännande och man lär sig något nytt hela tiden. Jag tycker det en stor utmaning att måla fåglar, det är svårt.
 
Inspirationen till tavlorna kommer från naturen, det blir olika motiv. Ibland försöker jag måla direkt på plats, andra gånger har man en bild i huvudet och ibland tar jag kameran till hjälp. Jag vill att det ska vara egna motiv – det är inte lika spännande att måla av andras bilder eller fotografier.


Fotograf:

Jan Korslid

Jag bor på Strömstaregatan i Örebro i ett kedjehus, tillsammans med min fru Britt-Louise, (Bitte).  Vi har ett stort naturintresse båda två, där vi på senare år mer och mer aktiverat oss inom Närkes Ornitologiska Förening.
 
Att vandra i naturen och dokumentera vad vi ser är något som vi gör under hela året. Under senare år har vi deltagit i Atlasinventeringen, vilket har varit mycket spännande och givande.
 
Bitte är den av oss som är mest beläst då det gäller fåglar, vi skådar tillsammans jag observerar dock mer och letar motiv för min målning 
 
Vi har två barn, som inte är särskilt intresserade av fåglar och natur, trots våra försök att lura in dem på detta intresse, kanske går det att plantera detta hos något av våra tre barnbarn.
 
Fotografering har tills nu endast handlat om blandade naturbilder, våra kameror och bristande kunskaper har gjort att bilder på fåglar inte har haft någon bra kvalitet.  Några små nyanskaffningar har däremot gjort att kvaliteten nu förhoppningsvis blir bättre.
 
Mitt stora intresse är konst, jag målar akvarell bland annat, vilket gör att jag söker motiv i allt som är spännande. Fåglar är för mig ganska nya motivval, men jättekul att försöka skapa ett eget uttrycksätt för denna typ av måleri.
 
Jag har haft ett flertal utställningar under åren, senast i Wadköping, september 2013.  

Utrustning, teknisk information:

Kamera Olympus SP-590UZ för handfotografering, samt fotografering via min kikare (Swarowski) , så kallad digiscoping, ett billigare sätt att fota, förhoppningsvis kan det bli skaplig bilder.