Fågellokaler - Stenungsunds kommun

Norums holme - Tjörnbroarna - Stenungsunds hamn
 

Visserligen är Stenungsund känt för sina industrier, men kommunen har även en mycket vacker natur att erbjuda sina invånare. Det är tyvärr någonting man ofta glömmer bort i alla diskussioner om olika miljögifter och utsläpp.
 

För att visa på den andra sidan av Stenungsund har vi i Naturskyddsföreningen ställt samman en serie artiklar om vad vi kallar smultronställen.

Samtliga av dessa artiklar har tidigare varit publicerade i våra programblad som kommer ut en gång om året. De smultronställen som vi har valt att ta upp har alla det gemensamt att de ligger relativt centralt och ändå erbjuder underbara naturupplevelser.

Artiklarna beskriver både vad som finns att se inom området och hur Du tar dig dit. De flesta smultronställena ligger faktiskt inom cykelavstånd, så varför inte ta chansen att få lite extra motion? För övrigt kommer Du väldigt långt med kikare, kaffetermos och ett nyfiket sinne.

Till Dig som läser detta vill jag säga att är Du inte redan med i Naturskyddsföreningen bör Du ta chansen. Förutom att Du får en underbart vacker tidning sex gånger om året får Du också vårt programblad som ger Dig möjlighet att delta i ca 12 aktiviteter om året. Missa inte den chansen och hjälp oss dessutom att bevara både dessa och andra smultronställen åt eftervärlden. Vänta inte tills grävskoporna står vid din barndomsäng eller din favoritdunge!

 
Stenungsund
Här hittar du Bohusläns fågellokaler från Strömstad och söderut.
 
 
 
 

Nu har även föreningen Instagram!
Följ oss på @bohof_com

Köp BohOF sortiment
 
Länk till Studiefrämjandet
 
 
Länk till NyttoData
 
 
Se diplomet i full skala
BohOF sponsrar "Kungsörn 2016"