Välkommen till     Falsterbo Bird Show

31 augusti – 2 september 2018

Kalender

Nyheter
 
2018-07-18

Ur föredragsprogrammet 2018: Mellan sjöarna – strövtåg i sydskånsk natur

 
I detta föredrag, som delvis bygger på en nyutkommen fotobok med samma namn visar Jarl von Schéele www.jarlvonscheele.se en glimt av den rika natur som ryms i ett stycke sydskånskt kulturlandskap. Jarl är naturfotograf och medlem i den sydsvenska bildgruppen Photonatura och Naturfotograferna med hemadress i Ängelholm. Jarl von Schéele, född år 1944, bor i Ängelholm och har under mer än 35 år fotograferat både kultur- och naturmotiv. Hans bi...
Läs mer
2018-07-18

Ur föredragsprogrammet 2018: En nya era för fågelskyddet i Europa

 
Några av de mest hotade ikoniska fåglarna i Europa har uppmärksammats i ett EU-sponsrat projekt. Med BirdLife International som koordinator har 13 samarbetspartners från hela Europa arbetat med att öka kunskapen och förbättra skyddet för 16 fågelarter inom EU. Nio nya åtgärdsprogram är resultatet av projektet och BirdLife Sverige har varit delaktig i ett av dessa åtgärdsprogram. Förhoppningsvis är nu framtiden ljusare för bland annat rödspov, med...
Läs mer
2018-07-12

Ur föredragsprogrammet 2018: Svart rödstjärt - här hemma och i österled

 
Magnus Hellström från Ottenby fågelstation presenterar rön, tankar och funderingar kring den spännande svarta rödstjärten. Utöver den rena estetiken i hanarnas vackra färgsättning så har arten också en udda dräktutveckling som förklarar mycket av den variation vi ser hos fåglarna! Som grädde på moset finns också östliga former av arten som sällsynt dyker upp i Västeuropa under senhöstarna. Hur känner man igen en sådan, och hur törs man påstå att ...
Läs mer
2018-07-12

Ur föredragsprogrammet 2018: Birdwatching in Valencia region

 
Området omkring Valencia är ett de mest varierade fågelområdena i Europa. Utanför dörren har man stäpp, berg, höglandsskogar, medelhavsöken, saltsaliner, våtmarker och kust. Området är enkelt att nå med flyg från Sverige och Skandinavien. Yanina Maggiotto, arbetar med att marknadsföra området för fågelintresserade och hon kommer att berätta om det rika fågelliv och det varma välkomnandet man får i området! Föredraget ges under lördagen och är ...
Läs mer
2018-07-03

Ur föredragsprogrammet 2018: När Måkläppen var en ö

 
Mikael Kristersson från Falsterbo berättar ungdomsminnen och visar sin första TV-film "Måkläppen" från 1972. Mikael är född och uppvuxen i Falsterbo och genomgick Dramatiska Institutets filmfotoutbildning i Stockholm1973-75. Han har varit verksam som dokumentärfilmare sedan dess med ca 35 filmer främst för TV men också de tre biograflanserade långfilmerna Pica pica, Falkens öga och Ljusår, kritikerrosade och visade på festivaler världen över...
Läs mer
2018-07-03 Ur föredragsprogrammet 2018: På vingar genom konsthistorien
2018-07-03 Föredragsprogrammet för 2018 års Falsterbo Bird Show börjar nu ta form. Successivt publicerar vi nu programinnehållet!
2018-07-02 Välkommen till vår monter på Falsterbo Birdshow 2018!
2018-06-18 Swarovski & Zeiss: Passa på ...
2018-06-18 Vi söker fler volontärer!
2018-03-09 Vi söker volontärer!
2017-08-31 Auktion för fågelskydd – Akvarell av Hans Larsson
2017-08-30 Swarovski & Zeiss: Passa på ...
2017-08-29 Naturpedagogiska dagar – Efterlängtad "tjuvstart" på Falsterbo Bird Show
2017-08-29 Ur föredragsprogrammet 2017: Är det en art eller inte? Artbildning och artbegrepp
Falsterbo Bird Show

Falsterbo Bird Show är en årligen återkommande natur- och miljömässa med fåglar i fokus. Syftet är att öka allmänhetens intresse för naturen i allmänhet och fåglar i synnerhet samt generera ett överskott till fågelskydd och naturvård. I årets upplaga av mässan har barn- och familjeaktiviteter en framskjuten plats tillsammans med en mängd naturupplevelser för alla.

Falsterbo Bird Show äger varje år rum i månadsskiftet augusti/september. Sedan 2015 genomförs evenemanget i och runt Falsterbo Strandbad, alltså i omedelbar anslutning till ändhållplatsen för busslinjerna 100 och 300.

ÅRETS TEMA:

"Fåglar är fantastiska! – Färg, Form & Funktion"
Vellinge kommunBirdLife – Sverige och Skånes Ornitologiska Förening (SkOF) är arrangörer av Falsterbo Bird Show.

Så här hittar du!

Ta antingen buss 300 (från Hyllie) eller 100 (från Malmö C) till "Falsterbo Strandbad" (sök tider och avgångar på www.skanetrafiken.se), Åk till ändhållsplatsen! Framme!
Öppettider på mässområdet 2018

Fredag 31 augusti

Kl 12 – 18:  Utställningar, aktiviteter

Lördag 1 september

Kl 10 – 18:  Utställningar, föredrag och aktiviteter
KL 13:         Invigning

Kl 18 – 24: Kvällsaktivitet med quizz

Söndag 2 september

Kl 10 – 16:  Utställningar, föredrag och aktiviteter

Huvudsponsorer:

 
Årets program 2018

Nu arbetar vi för fullt med 2018 års program och vi kommer fylla på här med alla spännande föreläsningar och andra programpunkter. 

Programmet under tisdag, onsdag och torsdag riktar sig till förskolor och skolor, såväl barn som naturpedagoger. På fredagen kl 12 slås portarna upp för allmänheten som kommer att kunna ta del av ett fullspäckat program med utställningar, exkursioner, föredrag, underhållning, tävlingar, kulinariska höjdpunkter och social samvaro. Det hela kulminerar med "Bivråkens Dag" under söndagen med bl.a. stipendie- och prisutdelning.

Falsterbo Bird Show erbjuder alltså även i år på ett späckat och allsidigt program för alla smakriktningar. Falsterbo Strandbad utgör navet i det hjul av aktiviteter som står på programmet. 

Läs mer
 
Fågelskydd
Flyttfåglarna är internationella resenärer och passerar obehindrat nationsgränser under sin flyttning. Det innebär att fåglar som under några korta sommarmånader befinner sig på våra breddgrader för att reproducera sig under resten av året befinner sig antingen på flyttning eller i sina vinterkvarter.
Läs mer
 
Barn- och ungdomsaktiviteter 2017

Tisdag 29 augusti – torsdag 31 augusti 2017 kommer skolklasser från Vellinge, Malmö och Trelleborgs kommun att besöka Falsterbo Bird Show för att delta i de årliga Naturpedagogiska aktiviteterna.  
Hundratals barn kommer att erbjudas aktiviteter som kikarskola, fågellätesigenkänning, ringmärkningsförevisning, småkrypsspaning samt mycket annat. 

Läs mer