Är du kvinna och vill skåda fågel?

 
 
Då är du välkommen till oss! Tjejgruppen har funnits i några år och vi skådar regelbundet tillsammans. Gemensamt har vi intresset för fåglar! I gruppen ligger kunskaperna på olika nivåer, men vi hjälps åt att upptäcka, höra och känna igen de olika fågelarterna. Bara du är nyfiken på fåglar kan du vara med! Man behöver inte känna sig dum när man frågar.

Vi har trevligt tillsammans och träffas några gånger per år och åker till våra favoritplatser samt upptäcker nya ställen tillsammans. Oftast är vi i Bohuslän och ibland åker vi längre bort.
Programmet med olika aktiviteter hittar du här till höger på sidan. Eventuella ändringar i aktiviteterna uppdateras på hemsidan och nya kan tillkomma, så titta gärna med jämna mellanrum.

Tjejgruppen har en sluten grupp i appen WhatsApp för snabb information om aktiviteter och annat. Här kan man lägga in om man till exempel vill ha skådarsällskap, har en fråga om en ny lokal man ska till men har ingen erfarenhet eller föreslå nya gemensamma aktiviteter. För att vara med i WhatsApp-gruppen behöver du vara medlem i BohOF.
Anmäl ditt intresse till Sussie Carlström 0736-90 41 60.

Kvinnor i alla åldrar är välkomna!  Vi vill gärna dela fågelupplevelserna med andra, så häng med när tjejgruppen har något på gång! Ta med kikare om du har och gärna en fågelbok. Ibland har vi med extra att låna ut. Alla har inte tubkikare, men det behövs inte. Vi turas om att titta i de som finns med. Kläder efter väder och fika i ryggsäcken såklart. Vi strävar efter att samåka i så få bilar som möjligt och delar på kostnaden.

Vill du veta mer? Hör av dig!

Agneta Olsson, tele; 070-317 41 12

 
Årets aktiviteter
 
 

FÅGELMATNINGAR KRING UDDEVALLA - För kvinnor

Söndag 7 januari

Vi besöker minst två fågelmatningar runt Uddevalla och tittar på de fåglar vi hittar för dagen. Vi börjar hos Britt-Marie på Bävedalsvägen. Ta med kikare, fågelbok och fika.

Samling vid Bävedalsvägen innan backen kl 10:00.

Kontaktperson är Agneta Olsson 070-317 41 12.

 

 

VINTERFÅGLAR OCH FIKA VID SVÄLTE KILE - För kvinnor

Söndag 11 februari

På vintern kan det finnas övervintrare av några ovanligare arter här i Svälte, Uddevalla, som t.ex. alfågel, salskrake och bergand. Var vi står beror på vart det är öppet vatten, vi börjar längst in och jobbar oss utåt. Ta med kikare och fågelbok. Efter skådningen fikar de som vill tillsammans på Restaurang Stallgården Krog & Café.

Samling vid parkeringen (rastplatsen) till fågeltornet kl 09:00.

Kontaktperson Agneta Olsson 070-317 41 12.

 

FLYTTFÅGEL PÅ MOLLÖN - För kvinnor

Söndag 18 mars

Vi tittar från plattformen över strandängarna och vassen. Eftersom det är flyttfågeltid kan det bli lite av varje en morgon som denna. Ta gärna med kikare och fågelbok om ni har, annars finns det några att låna.

Samling på parkeringen vid Mollön, Uddevalla kl 09:00.

Kontaktperson Agneta Olsson 070-317 41 12.

 

TRANDANSEN VID HORNBORGASJÖN - För kvinnor

Söndag 8 april

Vi åker och tittar på den mäktiga trandansen. Tusentals tranor samlas vid den södra delen av sjön, där de matas på våren. Självklart tittar vi också på andra gäster vid sjön såsom svanar, gäss och änder. Vi gör ett stopp på Naturum vid Fågeludden och något mer stopp vid sjön, beroende på var fåglarna finns. Ta med kikare, fågelbok och matsäck för en heldag i fält.

Samåkning från Blomsterlandet, Uddevalla

kl 07:00 och ev. från Överby, Trollhättan ca 07:30.

Anmälan senast den 4/4 till Agneta Olsson

070-317 41 12.

 

BREVIKS KILE, TJÖRN - För kvinnor

Onsdag 2 maj

Denna kväll skådar vi i Breviks kile. I detta fågeltäta område finns bra förutsättningar för rastande flyttfåglar, men också för att se fåglar som kommer att häcka i området. Kom ihåg att ta med kikare och fågelbok samt fika.

Samling på parkeringen vid Radona (Getinge) kl 18:00.

Samåkning från Ljungskile via Agneta.

Anmälan senast den 29 april till Petra Söderqvist 073-068 40 25 eller Agneta Olsson 070-317 41 12.

 

TOFTA KILE – För kvinnor

Torsdag 17 maj

Vi tittar förhoppningsvis på sothöna, skedand, kricka, snatterand som födosöker i vattnet och ovan oss flyger brun kärrhök förbi. På strandkanten kanske vi kan få se större strandpipare, grönbena, enkelbeckasin och på gräset går några gäss. Vid vassen kanske vi får höra vattenrall och se skäggmes. Vid skogskanten kanske vi får höra lövsångare, rödhake och gröngöling. Ta med fika.

Samling kl 18:00 vid parkeringen. Samåkning kan ske från Ljungskile.

Kontaktperson Anne-Marie Barregren 070-557 68 64.

 

FÅGELMORGON VID EJGDETJÄRNET – För kvinnor

Söndag 10 juni

Vi möts på parkeringen vid informationstavlan och börjar spana av tjärnet, härifrån kan man bland annat få se sothöna, rörhöna, smådopping, kricka och ibland även snatterand, bläsand och årta. Vi går sedan en runda runt tjärnet och på vägen kan man få se brun kärrhök och om man har tur även höra vattenrall. Vi hoppas även på att få höra olika sångare. Glöm inte att ta med lite fika.

Samling kl 09.00.

Kontaktperson Sara Elg 073-716 56 15.

 

TRÄLEBERGSKILE – För kvinnor

Torsdag 14 juni

Trälebergskile i Lysekil är en trevlig kil som erbjuder vadare och änder. Och här kan det finnas det ena och andra, bara vi är vaksamma och tittar och lyssnar.

De som inte hittar till plattformen samlas vid Campingens gästparkering kl 17:30 och så går vi tillsammans dit.

Ta med fika.

Samåkning kan ske från Torp Uddevalla.

Anmälan till Sussie Carlström 073-690 41 60.

 

HULLSJÖN – För kvinnor

Torsdag 28 juni

Vi samlas vid skolans parkering, Mulltorp,

kl 17:30 så börjar vi med att skåda vid gömslet och sedan åker vi vidare till Sydkullen och fågeltornet där.

Vi kan få se mindre strandpipare, större strandpipare, grönbena, gluttsnäppa och andra vadare samt olika änder, gäss och rovfåglar som brun kärrhök och havsörn. Ta med fika. Vid samåkning från Uddevalla hör av er till Kajsa Gustafsson 073-913 75 22 eller Sussie Carlström 073-690 41 60.

 
Kvinnor

 
 

Att tänka på till varje exkursion

 • Ta med kikare och tub om ni har det.
   
 • Fika tas med om inget annat uppges.
   
 • Välj anpassade kläder efter väderlek, det kan bli mycket kallt eftersom man ofta står stilla och vädret kan ändras så ta med en extra varm tröja, det skadar aldrig.
   
 • Även fågelbok kan behövas.
   
 • Åker vi bil betalar vi 20:-/mil till chauffören delat på antal personer i bilen.
   
 • Programpunkter uppdateras med nyheter/ändringar här på hemsidan.

   
 
Gärdsmyg. Foto: Sussie Carlström
 
 
 
 
 

Nu har även föreningen Instagram!
Följ oss på @bohof_com

Köp BohOF sortiment
 
Länk till Studiefrämjandet
 
 
Länk till NyttoData
 
 
Se diplomet i full skala
BohOF sponsrar "Kungsörn 2016"