Resultat 2004 års Artrace

Totalt noterades 66 arter i 2004 års Artrace.
Återigen en jordskredsseger av Mellösapöjker i The DreamTeam, med 52 arter.
 
Resutat:
Segrare: Dream Team (Leif Larsson och Ola Strand), 52 arter
Tvåa:Team Nora (Anders Carlberg och Håkan Persson. Aspirant: Magnus Persson), 47 arter
Trea: Team Kulmage (Erik Törnvall och Peter Gustafson), 44 arter
Fyra: noname... (Lage Johnson och Erik Nordberg), 40 arter
Femma: Team Thuvander (Matts Deubler, Claes Nordell, Leif Rydell och Roland Thuvander), 39 arter
Sexa: Bergslaget (Håkan Carlestam och Benny Fredriksson), 37 arter
Sjua: Trollkarlarna från Ozet (Olle Liljedahl, Lennart Kjellgren med fru), 35 arter
Åtta: Damlaget (Helny Olsson, Ann-Margret Elmroth och Kerstin Signal), 32 arter
Nia: Team Tage (Tage Carlsson, Hans Waern, Peter Karlehagen och Anders Fransson) 28 arter
 
Bakgrund
Den tredje januari 2004 går vinterracet av stapeln. Observera att tiden är ändrad, ny målgångstid är 15.30 (spik - en art dras av för varje påbörjad femminutersperiod) annars är allt som vanligt, dvs målgång på hamncaféet vid hamnplan i Örebro.
Nytt för denna gång är att lag får ha med sig en aspirant, dvs någon som inte varit med förut. Regeln som säger att alla i laget måste obsa alla arter för att de ska få räknas gäller inte aspiranten, det är alltså bara fördel att ha med en aspirant (två extra ögon och öron).
Känner du att du gärna skulle vilja vara med men inte har några lagkamrater så hör av dig till mig så ska jag samordna det med de lag som anmäler sig. Glöm inte bort att notera hur många kilometer ert lag kör, för vid lika antal sorteras de med minst antal km först.
För att minska störningsmomentet för den stationära kungsfiskaren vid Oset får alla räkna med den oavsett om den ses eller ej!
 
Anmälda lag är:
Team Tage (Tage Carlsson, Hans Waern, Peter Karlehagen och Anders Fransson) Den stora debuten i dessa sammanhang, möjlig kandidat till "årets rookie". Erfarenheten finns, men håller premiärnerverna? Borde ha bra koll på det svårbemästrade sydnärke.
Team Nora (Anders Carlberg, Håkan Persson Aspirant: Magnus Persson) Den alerte dragoxen från Nora mönstrar lag med blandad talang. Förutsättningarna för ett ordentligt förarbete är i princip raserade. Förlitar sig till stor del på slumpen.
The DreamTeam (Leif Larsson, Ola Strand) Utklassningsseger 2003 och höga placeringar i "Närke 2003-tävlingen" gör att dessa erfarna Mellösa-räjsare får bära den tunga favoritbördan. Frågan är dock om de håller hela vägen? Dagsformen är avgörande.
Damlaget (Helny Olsson, Ann-Margret Elmroth, Kerstin Signal) Historiens första damlag? "Grymta och frukta månde herrproffsen, om de visste vad damerna vet - om de säkraste fågelställena."
Team Kulmage (Erik Törnvall, Peter Gustafson) Målsättningen är att ta sig i mål. Medelålders herrar som inte gärna rör sig långt från bilen. Låg högstanivå, eller vad heter... äsch. Svårtippade.
noname... (Lage Johnson, Erik Nordberg) Intressant recept: en nypa västernärke, en nypa östernärke och ett uns rekning. Lägg därtill en stor slev mirakel så har ni ett vinnarlag. Eller som de själva uttrycker det -"Hoppas inte på mirakel... förlita dig på dem". Fryser Hjälmaren har de inte en chans.
Team Thuvander (Matts Deubler, Claes Nordell, Leif Rydell, Roland Thuvander) Erfarna superstrateger med bra koll på skogsarterna. Är självklara i förhandssnacket men saknar toppmeriter i vintertävlingar. Om inte Stoke är med i tipsextra kan det hålla hela vägen.
Bergslaget (Håkan Carlestam, Benny Fredriksson) Rejäla grabbar som klämmer in skogsarterna innan gryningen men fixar de finliret på slätten? Gynnas av den senaste tidens väderomslag då rekningen, enligt ryktet, inte varit vad den borde.
Trollkarlarna från Ozet (Olle Liljedahl, Lennart Kjellgren med fru) Örnkoll på Oset men räcker det? Inga framskjutna placeringar på vintertävlingarna hittills. Dags för en skräll?
 
Listor & co