Thord Eriksson behåller ledningen i ekoskådningen i Närke

Andra etappen på årets ekoskådning i Närke är avslutad. En del kallar den för cykellistan. Denna lättsamma krysstävling handlar om att se fåglar på ett miljövänligt sätt.
Thord Eriksson, behåller ledningen även efter andra månadens kryssande. Han har cyklat ihop 69 arter. Tvåa ligger Kjell Johansson som har 53 arter på ekolistan, trea ligger Staffan Gustavsson på 46 arter.
 
- Varje gång jag tar cykeln istället för att åka bil har jag segrat, säger tävlingsledare för ekoskådningen Åsa Bengtsson.

Hon konstaterar att det för fjärde året som ekoskådningstävlingen i Närke arrangeras.

Nykomlingen Thord Eriksson (det är första gången som han är med i tävlingen) har tagit ledningen med 69 arter när februari månad avslutats. Det är åtta arter bättre jämfört med förra året då Bo Ståhl cyklat in 61 arter. Och förra årets slutsegrare, Bengt Jalsborn, hade 55 arter på sin cykellista vid motsvarande tidpunkt.  

 

Hittills i år är det tolv personer som rapporterat in på det särskilda formuläret på nätet. Där kan man lätt följa tävlingen dag för dag och se vem som kryssat bra i tävlingen.

För den som vill hänga med och kryssa miljövänligt är det bara gå in i det speciella tävlingsformuläret och sätta igång. Här kan du läsa reglerna.

 

Så här är ställningen den 29 februari:

1. Thord Eriksson 69 arter

2. Kjell Johansson 53 

3.Staffan Gustavsson 46 

4. Anita Ahlberg 45

5. Gun Isacsson 44

6. Åsa Bengtsson 42

7. Ronnie Lindqvist 38 

8. Matts Deubler 34

9. Bitte Korslid 32

10. Kent Halttunen 31

11. Sandra Tengelin 28

12. Jan Korslid 25

Listor & co