Kjell cyklar och hänger in många arter i ekoskådningen

Kjell Johansson är ny ledare i ekoskådningstävlingen. Han har cyklat ihop hela 157 arter. Frågan är om han kan slå förra årets toppnotering?

Tvåa ligger Thord Eriksson som har 145 arter, och trea Staffan Gustavsson på 130 arter.

 

Det har varit en bra vår för de fågelskådare som i huvudsak tar sig fram på cykel och som tävlar i ekoskådningstävlingen i Närke. Kjell Johansson har redan noterat 157 arter på sin cykellista.

- Jag cyklade bland annat till Kvismaren och övernattade i Ängafallet, det har gett en del arter. Och så har jag cyklat till Kilbergen för pricka in ugglorna, inte så svårt för mig som bor i Garphyttan, berättar han.

 

Den som haft ledningen i ekoskådningen, Thord Eriksson, under första delen av året, återfinns nu på andra plats med 145 arter. Trea ligger Staffan Gustavsson med 130 arter. Noterbart är att alla dessa tre har fler arter än Bengt Jalsborn hade vid samma tidpunkt förra året. Bengt cyklade till slut ihop fantastiska 212 arter.

- Det är under maj månad som det avgörs, berättar Bengt Jalsborn.

Har har rätt? Kommer någon av dessa tre kunna klå Bengt Jalsborns resultat från förra året?

 

Samtidigt pågår det en tät strid lite längre ned i tabellen. Fem skådare har alla cyklat in över 80 arter, och det skiljer bara åtta arter mellan dessa skådare. Dessutom är det ett gäng på fyra skådare som alla vill undvika sistaplatsen.

 

Ställningen den 30 april:

1. Kjell Johansson 157 arter
2. Thord Eriksson 145

3. Staffan Gustavsson 130

4. Gun Isacson 89 

4. Ronnie Lindqvist 89

6. Sandra Tengelin 88

7. Anita Ahlberg 84

8. Bitte Korslid 81

9. Matts Deubler 65

10. Kent Halttunen 62

11. Åsa Bengtsson 60

12. Jan Korslid 50 

Listor & co