Jobba hos oss

Naturum Ottenby söker en naturumvärd och guide


Naturum Ottenby söker nu en naturumvärd och guide. Har du ett brinnande naturintresse och vill guida besökare i ett av Sveriges vackraste naturområden? Då är du välkommen att söka jobb hos oss. Läs mer om tjänsten här.
 

Löpande rekrytering med slutdatum 1 april 2018. Tillträde enligt överenskommelse.

Anställningsform: Timanställning, enligt schema

Lön: Timlön. Kollektivavtalsenliga villkor.

 

Det finns möjlighet att ansöka om följande tjänster under nedanstående perioder:

Period 1. Sommaren 2018 (20/6 – 26/8, högsäsong): 1 tjänst som Naturumvärd och guide 

Period 2. Hösten 2018 (27/8 – 4/11): 1 tjänst som Naturumvärd och guide

Du är även välkommen att skicka in en ansökan som omfattar båda ovanstående perioderna. 

 

Om arbetsplatsen:                                                                                  

Ett naturum är ett centrum för besökare till ett naturområde. På naturum kan besökaren få mer information om naturen i området, de arter som finns där och hur besökaren bäst kan uppleva området. Totalt finns det ett trettiotal naturum runt om i Sverige. Naturum Ottenby är beläget i Ottenby fyrby på Ölands södra udde och är en del av Ottenby naturreservat. I naturumet här finns en utställning som ger en inblick i fåglarnas fantastiska liv samt berättar om Ottenby naturreservat och Ottenby fågelstations verksamhet. Utöver utställningen erbjuder naturum Ottenby också besökaren flera guidningar och evenemang som syftar till att berika naturupplevelsen för besökaren. Naturum Ottenby drivs sedan starten 1997 av BirdLife Sverige och Naturbutiken på Öland AB på uppdrag av Länsstyrelsen i Kalmar län. 

 

Arbetsuppgifter:

Som naturumvärd och guide är du naturum Ottenbys ansikte utåt och bemannar naturums utställningslokal och informationsdisk. Du hälsar alla besökare välkomna med ett leende och informerar och entusiasmerar besökarna om natur och kultur i allmänhet och Ottenbys fåglar, natur och historia i synnerhet. Tillsammans med övrig naturum-   personal på plats är du även ansvarig för att naturums dagliga programverksamhet genomförs. I programverksamheten ingår natur- och kulturguidningar samt aktiviteter för besökare i alla åldrar. I anställningen ingår även enklare administration, försäljning av biljetter till guidningar samt städning av lokalerna. Arbetet kommer att ske i nära samarbete med naturum Ottenbys föreståndare samt övrig personal på plats både i naturum och vid uddens övriga verksamheter. Vid en anställning, oavsett period, ingår helgtjänstgöring.

 

Kvalifikationer:

Vi söker dig som studerar eller har avslutat naturvetenskapliga studier och/eller pedagogiska studier med natur-vetenskaplig inriktning på högskola/universitet, eller har förvärvat likande kunskaper på annat sätt. Vi förutsätter att du har goda kunskaper inom ornitologi, biologi, ekologi, geologi och kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Ottenby besöks årligen av människor från hela världen, du bör därför tala flytande engelska. Kunskap i fler språk är meriterande. Arbetslivserfarenhet inom guidning/information, turistbranschen eller pedagogisk verksamhet ser vi som en merit. Meriterande är även erfarenhet av naturumverksamhet samt god lokalkännedom om Öland och Ottenby naturreservat. God samarbetsförmåga är en förutsättning då naturum sköts av en liten personalstyrka. Du skall ha social kompetens med god servicekänsla i mötet med både ung och vuxen besökare. Du skall vara ansvarstagande, utåtriktad, initiativrik och flexibel samtidigt som du är noggrann och har sinne för ordning och reda. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt då du under perioder arbetar på egen hand. Ensamarbete förekommer med fullt ansvar för öppning och stängning.

 

Övrigt

B-körkort

God datavana 

 

Kontaktpersoner (Frågor besvaras under kontorstid):

Josefin Nilsson, föreståndare naturum Ottenby

naturumforestandare@ottenby.se

070-184 96 47

 

Donat Hullmann, VD Naturbutiken på Öland AB  

donat.hullmann@naturbokhandeln.se  

0485-16 09 00  

 

Sök tjänsten genom att skicka ditt CV med tillhörande personligt brev och referenser till: 

naturumforestandare@ottenby.se samt donat.hullmann@naturbokhandeln.se. Skriv annonstiteln i rubriken.

 

Vi erbjuder dig ett unikt arbete på en unik plats. Intressanta utmaningar och en anställning som ger goda förutsättningar för personlig utveckling.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 


 


 
Om naturum