Nyheter

2018-02-01

Nu är årets ekoskådningstävling igång - häng med du också

Ekoskådningen i Närke är igång igen. Häng med du också, och du kan hoppa med i tävlingen när som helst.

Nu har årets ekoskådningstävling dragit igång igen.
Hittills har tio personer rapporterat in arter i tävlingen. 

Du kan också delta och när som helst hänga med i denna lättsamma tävlingsform. Reglerna är enkla, och det är busenkelt att fylla i sina kryss i tävlingsformuläret.

 

Det är för sjätte år i rad som ekoskådningstävlingen i Närke genomförs. Reglerna är enkla: du får kryssa arter om du går, cyklar eller åker kollektivt. Du kan naturligtvis kombinera dessa miljövänliga färdsätt. Utgångspunkten måste vara där du bor.

Tord Larsson, som drog igång tävlingen, är med på nytt detta år. Han har hittills kryssat 40 arter. Leder går Staffan Gustavsson med 55 arter. Han fick en flygande start i år när han deltog ekoklassen i Artracet. Då, den 6 januari, kryssade han 41 arter och sedan dess har det plockat på med nya arter.

 

Är du också sugen på att delta i ekoskådningen? Du kan tävla mot dig själv, eller så tävlar du med eller mot någon kompis, eller så tar du bara rygg på någon annan och hänger med. Och det är enkelt att delta. Fyll bara i dina ekokryss i formuläret som ligget på nätet. Är du osäker på hur du ska göra eller har andra funderingar: hör av dig till tävlingsledaren Åsa Bengtsson.

 

Här är ställningen den 31 januari:

1. Staffan Gustavsson 55 arter

2. Thord Eriksson 52

3. Thord Larsson 40 

3. Kjell Ståhlberg 40

5. Simon Eklundh Odler 34

6. Bitte Korslid 27

6. Gun Isacson 27

8. Kent Halttunen 26

9. Ulrika Eriksson 25

10. Åsa Bengtsson 5

 

  

 

 

Staffan Gustavsson gillar att cykla och skåda. Hittills har har cyklat ihop 55 arter i Närke, och därmed har han tagit ledningen i ekoskådningstävlingen.