Nyheter

2018-07-05

Hjälp oss att hitta andhonan med fiskedrag i munnen

Hjälp oss att hitta den här gräsandshonan med fiskedrag i munnen. Den finns i Svartån vid Karlslund. Hör av dig till Leif Sandgren på Fågelakuten i så fall.

I Karlslund i Örebro finns gräsandhona med ett fiskedrag i munnen. Fågelakuten i Närke har varit och letat utan att hitta andhonan.

Om du ser gränsandshonan, som har två ungar, i området runt Karlslund får du gärna ta kontakt med leif Sandgren på Fågelakuten. Då försöker han befria andhonan från fiskedraget.

 

När Emma Arnell var ute och gick längs Svartån vid Karlslund för några dagar sedan såg hon en gräsandhona med två ungar. Det olyckliga var att andhonan hade ett fiskedrag i munnen.

 

Emma Arnell lyckades också fotografera gräsandshonan och sedan tog hon kontakt med Leif Sandgren på Fågelakuten i Närke. Under onsdagen var Leif Sandgren ute och letade efter gräsandshonan i området.

 

Nu hoppas Leif Sandgren på hjälp. Om det är någon som ser honan med fiskedraget i munnen får den gärna höra av sig till Leif på Fågelakuten.

- Min tanke är att kunna fånga in honan och befria fågeln från det olyckliga fiskedraget, säger Leif.

 

OBS! Närmare beskrivning av området där gräsandshonan setts: Från solbryggan vid Snavlunda och nedströms till Karlslunds herrgård.

 

Alltså, är du i området och ser en gräsandshona med fiskedrag i munnen: tveka inte, hör av dig till Leif Sandgren: 070-2567395, eller mejla till: leif.tuppaklara@gmail.com