Nyheter

2018-08-19

Delta i en naturguidekurs?

Naturguidesutbildning Bild: Kajsa Grebäck.

NOF:s styrelse har beslutat att delfinansiera några platser på Hopajola/Studiefrämjandets guidekurs för dig som inte tidigare har deltagit i någon sådan. Kursen är den 21 – 23 september på Hallagården, Lekhyttan. Du betalar bara 450 kr för mat, logi och kursinnehållet och NOF betalar resten. Det är ett begränsat antal deltagare som har denna möjlighet så först till kvarn gäller.

Låter det intressant? Anmäl dig till Åsa Bengtsson 0733-32 20 31. 

 

Hopajola/Studiefrämjandet presenterar kursinnehållet så här:

 

Grunden, vårt första steg för naturguider

 

Denna utbildning är menad för dig som brukar leda exkursioner, resor eller studiecirklar och/eller är intresserad av att vägleda människor i naturen. Nu har du chansen att få kvalificerad fortbildning under en helg!

Lär dig mer om guideteknik, utomhuspedagogik, allemansrätt och närnaturens betydelse för hälsa och välfärd. Du får givetvis själv tillfälle att guida och prova många praktiska moment.

Tanken är att du sedan som guide ska kunna inspirera andra naturintresserade och öka dina möjligheter att åta dig guideuppdrag t ex i föreningen, för politiker, för turister eller allmänheten i din närhet.

När du gått grunden kommer du med i Örebro läns naturguider, det guidenätverk i länet som Hopajola samordnar. Därigenom får du ett unikt kontaktnät med andra naturguider, förslag på uppdrag, erbjudande om fler utbildningar och mycket mer.

Tveka inte! Vi behöver bli fler vägvisare ut i naturen!

Har du frågor: kontakta Jonas Bilow på Studiefrämjandet. 019-16 83 12