Nyheter

2018-01-11

Snart dags för nytt artrace!

Hur mycket öppet vatten finns det den 20 januari? Det är frågan för artracedeltagarna. Foto: Thomas Birkö.

Lördag 20 januari – Ångermanländskt artrace

 
På lördag 20 januari är det dags igen för årets artrace. Se informationen nedan och hur man anmäler sig.
 
Lagtävling i att se så många fågelarter som möjligt under dagen. Ett lag består av två eller flera deltagare, lagen räknar alla fågelarter de observerat mellan kl. 08:00 och 15:00. För att en art ska räknas ska samtliga deltagare i laget ha sett eller hört den, dock ej nödvändigtvis samma individ. Alla i laget ska färdas i samma bil eller promenera/skida tillsammans. Lagen väljer själva var i landskapet de skådar. Arter som får räknas är sådana som är spontant förekommande i Ångermanland, d.v.s. fasan och rapphöna räknas ej. 

Bonustävling. I år har vi en extratävling där det gäller att få in så många arter som möjligt som har orden grå eller spett i namnet. En poäng för varje art med dessa ord och två poäng om bägge finns med som i gråspett. Utslagstävling i fall det är lika poäng är att ha noterat flest antal individer av hackspettar.

Artgenomgång kl. 17.00 i Örnsköldsvik. Efter dagens skådande, vid femtiden, träffas de som vill för genomgång av dagen på Strandgatan 7i Örnsköldsvik, Flerspråkigt Centrum. Parkera vid Fjällräven Center! Vi börjar med mat som vi beställer och hämtar på närliggande Kebab House. Finns kebab, pizza, hamburgare och sallad. Kaffe och tilltugg efter artgenomgången. 

Anmälan. Anmäl namnet på laget och lagledare med kontaktuppgifter, telefon och mail, och hur många som kommer till artgenomgången på kvällen, gärna före 20/1. Resultatet över vilka arter och var laget skådat, samt körsträcka redovisas så snart som möjligt per mejl efter målgång eller muntligen vid redovisningen på kvällen. Anmälan och resultat till Torbjörn Johansson 070-548 63 38, e-mail: torbjorn.jarved@gmail.com