Nyheter

2018-01-24

Var med i fågelräkningen vid fågelborden i helgen!

Nötkråka på fågelbord. Har blivit en vanligare syn på senare år då de äter av jordnötter.Foto: Thomas Birkö.

Vinterfåglar inpå knuten 

 
Så var det dags igen. Sista helgen i januari genomförs som vanligt den årliga fågelräkningen vid fågelbord runt om i Sverige. Det är ett evenemang som arrangeras av Sveriges Ornitologiska Förening BirdLife Sverige och som startade år 2006. I år är det således trettonde året i rad. 
Räkningen pågår från fredag morgon 26 januari till måndag kväll 29 januari.
 
Se mer information på https://vinterfaglar.se/ 
 
Hur det går till kan du läsa här https://vinterfaglar.se/page/3
 
Vill du kan du använda vår app Vinterfåglar för att registrera in dina observationer vid fågelbordet. Den kan du enkelt ladda ner från App Store eller Google Play och är givetvis gratis. Appen innehåller förutom en räkningsfunktion många bilder och läten på de flesta arter som kan rapporteras. Den är med andra ord ett mycket bra hjälpmedel, och du kan skicka in dina observationer till databasen direkt från appen Vinterfåglar i din telefon. 

En ny hjälp vid rapporteringen är att det på rapporteringsformuläret finns bilder på de allra flesta fågelarter som besöker våra fågelmatningar. Känner du dig osäker på någon av fåglarna vid din matning, kan du jämföra ditt intryck med bilderna i formuläret. Från och med i år kan alla som rapporterar också se statistik från den egna matningen. Men för att detta ska fungera perfekt, krävs att man rapporterar med en korrekt adress till platsen där matningen finns. 
 
Sätt Ångermanland på kartan och rapportera fåglar i helgen!