Eva Stenvång Lindqvist och Gigi Sahlstrand fick 2012 års Rosenbergpris. I mitten Rosenbergstiftelsens ordförande Sten Wahlström.


Nyhetsarkiv 2012

Här är de viktigaste nyheterna under 2012.

Ringduvorna/Rapphönan Medelpad senaste tillskottet
Nyast bland de lokala Rapphönegrupperna är Ringduvorna, som i september knöt närmare band med Rapphönan och blev Ringduvorna/Rapphönan Medelpad. Och i augusti bildades Rapphönan Sörmland.

Artlista och reserapport från Rapphöneträffen i Bohuslän 14-16/9
Ett idealiskt väder för havsfågelskådning gjorde att vi fick fantastiska obsar på bl.a. mindre lira, storlabb och mängder av stormfåglar. Läs den fina reserapporten och ta del av artlistan.

Grattis Ladybirds 10 år!
Göteborgs Ornitologiska Förenings tjejgrupp bildades den 8 september 2002. Stort grattis på tioårsdagen!

Grattis Elisabet Carlsson - Årets Silvertärna 2012!
"En förebild och inspirationskälla med ett brinnande engagemang." Så beskrivs Elisabet, en av eldsjälarna i Medelpads Ornitologiska Förening och grundare av föreningens damgrupp Ringduvorna. Utmärkelsen delades ut i samband med Falsterbo Bird Show.

Rosenbergpriset till två Rapphönor
Gigi Sahlstrand och Eva Stenvång Lindqvist tilldelades 2012 års Rosenbergpris, som de mottog den 12 juni i Örebro. Motiveringen: "För deras gemensamma och framgångsrika arbete med att öppna nya vägar och metoder för att sprida kunskap om fåglarna och deras roll i naturen." Läs mer på Närkes Ornitologiska Förenings hemsida.

Rapphönan med på Tranans dag och Skärfläckans dag
Rapphönan fanns med på Tranans dag vid Hornborgasjön den 14 april och Skärfläckans dag den 5 maj på Getterön. En rad tjejer från nätverket medverkade, och marknadsförde också de lokala fågelklubbarna.

Stort reportage om tjejer och skådning i SvD den 1 april
Rapphönan skildrades i ett flera sidor långt reportage, som bl.a. skildrade en exkursion till Svartsjöviken.