Lotta Berg, Årets Silvertärna 2013. 


Nyhetsarkiv 2013

Här är de viktigaste nyheterna under 2013:

Rapport från höstens nationella träff

Läs Lena Möres referat från träffen 20-22 september här
 
Vecka 41 - höstens stora skådarvecka på Öland!
Mot slutet av den här veckan samlas många skådare traditionsenligt på södra Öland. Club300 anordnar bl.a. Skådarexpo och skådarpub. Läs om arrangemanget på Club300:s webbsida!
 
SOF på Bokmässan 26-29 september
Huvudnumret i år är den nya boken Fåglarnas trädgård, som skrivits av Rapphönan Eva Stenvång Lindqvist tillsammans med Niklas Aronsson. Författarna föreläser torsdag och fredag. I montern, C05:39, gör vi reklam för både SOF och Rapphönan. Läs mer här. Välkomna!

Lotta Berg årets Silvertärna - Cecilia Rudengren vann fototävlingen
Under 
Falsterbo Bird Show fick Rapphönan Lotta Berg utmärkelsen Årets Silvertärna 2013. Ett stort grattis! Läs mer här. Att gratulera är också Rapphönan Cecilia Rudengren som vann Juryns Stora Pris i fototävlingen. Läs mer härNätverket Rapphönan hade också en egen monter under mässdagarna, och många Rapphönor var också engagerade som volontärer, föredragshållare, guider och inte minst med naturpedagogiska aktiviteter för barn och skolklasser. 

 
Nyheter i profilkollektionen 
Inför hösten har vi tagit fram nya profilkläder med Rapphönans logotyp. Nya toppar som finns att få i en rad olika färger och U- eller V-ringade. Samt pikétröjor och västar i mycket bra kvalitet. Dessutom finns ett skal för Iphone och Android, en magnetisk bildekal i stort format och en vattenflaska. Scrolla igenom vårt sortiment i Butiken!
 
Rapphönan & fågelskådning i Gomorron Sverige
Torsdagen den 18 juli gjorde Gigi Sahlstrand reklam för Rapphönan och fågelskådning i Gomorron Sverige. Inslaget kan ses via nätet, bläddra till 07.50. Länk till programmet.

Stina Andersson, Lindesberg, vann i Fantasterna i TV4
- blev "Sveriges största fågelfantast"!
Ett stort och varmt grattis från Rapphönan!! Temat för frågesporten måndagen den 10/6 var alltså fåglar. Bland de tävlande fanns också en annan kvinna: Gigi Sahlstrand. Ett kort inslag från en Rapphöneexkursion visades.
 
Ulla Falkdalen fick SOF:s forskningspris 2013
Ulla - som förstås är med i Rapphönan - fick priset bl.a. för sitt mångåriga arbete med jaktfalk. Det var första gången sedan priset instiftades för 18 år sedan som det gick till en kvinna. Det delades ut vid SOF:s årsmöte, där också Rapphönan fick möjlighet att berätta om sitt arbete, liksom Ringduvorna/Rapphönan Medelpad. 

Eva Stenvång Lindqvist invald i SOF:s valberedning
På Sveriges Ornitologiska Förenings årsmöte valdes Eva in som ledamot i SOF:s valberedning, med uppgift att föreslå ledamöter till SOF:s styrelse på årsmötet 2014. 
 
Läs reserapporten från vårens nationella Rapphöneträff!
Träffen gick av stapeln 5-7 april vid Hornborgasjön. Carina Palm har skrivit en trevlig rapport om dagarna. Läs den här
 
Trädgårdsmässan 11-14 april: SOF lanserade Fåglarnas trädgård
Boken har skrivits av Rapphönan Eva Stenvång Lindqvist tillsammans med Niklas Aronsson och lanserades på mässan Nordiska trädgårdar på Stockholmsmässan, Älvsjö. 
 
Två nya grupper: Rapphönan Värmland och Rapphönan Uppland
Nu finns det ytterligare två lokala Rapphönegrupper - Rapphönan Värmland och Rapphönan Uppland! Läs mer om deras aktiviteter!
 
Gigi Sahlstrand invald i Club300:s styrelse
Gigi valdes på årsmötet, som hölls i Lund den 23 mars. Läs mer om Club300 och bli medlem!
 
Läs om Rapphönan i GRUS nr 1 2013
Läs Lotta Bergs artikel om Rapphönan i nr 1 2013 av GRUS - Västergötlands Ornitologiska Förenings tidskrift!