naturum Ottenby

Nyheter från naturum
 

2018-09-05

NYA ÖVERVINTRINGSLOKALER FÖR DEN GRÖNFLÄCKIGA PADDAN
Just nu pågår det restaureringsarbete i fyrbyn på Ölands södra udde. Det är stenmurarna runt den gamla jordkällaren som läggs om. I samband med arbetet kommer den grönfläckiga paddan att få nya övervintringsplatser under murarna. Arbetet kommer att ske under septembermånad. Vi beklagar de eventuella störningar som arbetet kan orsaka. I början av oktober kommer nya paddor att sättas ut i fyrbyn. Förhoppningen är att de bestämmer sig för att övervintra i de nya paddhotellen som nu skapas. 

2018-08-01

SKÅDARSKOLAN ÄR TILLBAKA

I höst kan du lära dig mer om rovfåglar och följa med på en ringmärkningstur. Skådarskolan har två tillfällen kvar på höstterminen. 

 

Skådarskola: Rovfåglar

15 september kl 11-13

80 kr/familj med barn, annars per person

Arrangör: ÖOF och naturum Ottenby

 

Skådarskolan: Ringmärkning

20 oktober kl 10-12

80 kr/familj med barn, annars per person  

Arrangör: ÖOF och naturum Ottenby 

2018-06-24

UPPTÄCK RESERVATETS GULDKORN

Dovhjortar, sälar i soluppgången och fåglar av alla dess slag. Ottenbys naturreservat bjuder på fantastiska naturupplevelser. I den nya utställning som hänger på naturum Ottenby under juli delar några av de personer som har Ottenby som sin arbetsplats med sig av sina favoritplatser i reservatet. 

 

Vi vill också höra just dina favoritplatser! Genom att lägga upp en bild på instagram med din favoritplats i Ottenbys naturreservat och tagga den med #mittottenby och @naturumottenby kan du vara med och tävla om en guidning för två i Ottenbys naturreservat.  

2018-06-18

VÄLKOMMEN IN I FÅGLARNAS VÄRLD
Vilken fågel flyger långsammast? Finns det fåglar som gillar glass? I utställningen "I fåglarnas värld" som pågår på naturum under juni har naturum Ottenbys personal samarbetat med förskoleklassen och avdelningarna Axet och Vallmon på Torslunda skola och naturförskola på Öland. I centrum står barnens frågor om fåglar och deras teckningar. Varmt välkommen in I fåglarnas värld! 

2018-06-05

UPPLEV VÅR FYRKAMERA OCH SÄLKAMERA
Vill du se utsikten från Långe Jan eller spana efter våra sälar? På vår hemsida kan du nu uppleva vår fyrkamera och vår sälkamera
Hitta rätt på udden!
 

Hur hittar du till naturum, fågelstationen, handikapparkeringen eller de offentliga toaletterna? Ta en titt här.

Webbkamera
 

Utsikt från fyren

Klart eller mulet? Mycket folk på udden? Här ger kameran dig en aktuell bild över udden. Till webbkameran.

Från fågelstationen

 
Nästa programpunkt
 
ROVFÅGLAR - SNURRIGT VÄRRE

Från mitten av september ger sig rovfåglar och tranor av söderut. Vid soligt väder och lagom vind från rätt håll kan den rovfågelsintresserade få sitt lystmäte. Vi håller tummarna för rätt väderförhållanden över Ottenby lund denna dag! Samling vid Ås kyrka. 

 

22 september kl 10.30

75 kr/vuxen, gratis för barn upp till 16 år i vuxet sällskap

Arrangör: Gösta Friberg och naturum Ottenby  

Hela programmet här.