Nyheter

2011-05-03

Inventeringarna har startat

Sedan ett par veckor tillbaka har diverse inventeringar startat för säsongen. Framför allt är det sjömarkerna söder om Karl X mur som, i vanlig ordning, räknas på häckande fåglar. Detta görs för att man ska kunna se om häckfågelbeståndet av änder, vadare, måsar och tärnor ökar eller minskar i Ottenbyområdet. Dessvärre är trenden för de flesta arter långsiktigt negativa. I ett steg att ta reda på orsaken till minskningarna görs även i samarbete med Lunds och Göteborgs Universitet två andra insatser där man först och främst följer bona under ruvning och sedan ungöverlevnaden. 

 

Sedan hösten 2009 har vi även fått äran att återigen ha grönfläckig padda i området. Efter att de återintroducerades nere på udden har en reproduktions säsong passerat. Denna var mycket lyckad i förhållande till vad vi kunnat föreställa oss och för första gången på mycket länge reproducerade sig arten på södra Öland. Uppföljningen av grönfläckig padda görs i Ottenby fågelstations regi på uppdrag av Länsstyrelsen i Kalmar och LIFE-projektet.  

 

I samband med inventeringarna kommer personal från Ottenby fågelstation att röra sig i markerna i området. Även på ställen där det i allmänhet är förbjudet att tillträda. Inventerarna kommer då att ha på sig gula och orangea västar. Har ni några frågor rörande inventeringarna går det bra att kontakta fågelstationen via mail.  

Ottenby-Nyheter
 
Senaste nyheterna:
2018-09-25

Jobba hos oss 2019!

 
2017-10-08

Nya paddor till Ottenby

 
2017-03-08

Nytt om strandpipare!

 
2017-01-27

Räkna vinterfåglar i helgen!

 
2016-08-05

Soligast i landet - igen!