Nyheter

2012-04-10

Invigning i påskskrud!

Invigning i Södra lunden. Foto: Bosse Carlsson.

Under skärtorsdagen invigde Länsstyrelsen i Kalmar län det nybyggda fågeltornet vid Södra lundsjön. Det gamla tornet byggdes under 1960-talet men har under lång tid upplevts underdimensionerat i förhållande till antalet besökare. Och trots flera renoveringar hade konstruktionen under senare år börjat uppvisa brister. Sedan ett par år tillbaka hade Länsstyrelsen i Kalmar län därför planerat för en nybyggnation, och denna tog sin början i slutet av sommaren i och med att det äldre tornet revs för gott. Byggarbeten pågick därefter under hela hösten, och det nya tornet finns nu på plats, redo att ta emot besökare.

 

Det nya tornet är en imponerande vacker och rymlig konstruktion och har en fribyggd trappa för att vibrationer inte ska störa fågelskådare med tubkikare. Tornet är också betydligt högre än sin föregångare och erbjuder därmed en än mer vidsträckt utsikt över Schäferiängarna och sandviksområdet.

 

Anna Lindberg (Länsstyrelsen) hälsade under den soliga men svala skärtorsdagen ett 60-tal gäster välkomna till ceremonin. Den nyblivne Landshövdingen Stefan Carlsson höll ett kort invigningstal, varefter SOF:s ordförande Dennis Kraft överräckte ett medlemskap i föreningen. Stationschef Magnus Hellström berättade kort om forskningsverksamheten vid fågelstationen, och avslutningsvis bjöds alla närvarande på soppa och tilltugg.

 

Välkomna till Ottenby i vår! 

Ottenby-Nyheter
 
Senaste nyheterna:
2018-09-25

Jobba hos oss 2019!

 
2017-10-08

Nya paddor till Ottenby

 
2017-03-08

Nytt om strandpipare!

 
2017-01-27

Räkna vinterfåglar i helgen!

 
2016-08-05

Soligast i landet - igen!