Nyheter

2012-04-12

På plats i Kina!

Beidaihe ligger vid stranden av Bohaihavet, knappt 30 mil öster om Peking. Mängder av fåglar passerar här på väg till och från häckplatserna uppe i Sibirien. Foto: Magnus Hellström.

Samarbetsprojektet med den kinesiska ringmärkningscentralen (NBBC) i Peking fortsätter planenligt, och vårens verksamhet är nu i full gång. Bo Petersson (projektledare) har varit på plats i Kina sedan mitten av mars och han avlöstes i början av april av Marcus Danielsson och Anderas Wernersson från Ottenby resp. Falsterbo fågelstation. Marcus och Andreas (och senare under våren Tom Malm) kommer att arbeta som ringmärkningsinstruktörer vid fågelstationen i Beidaihe vid kusten öster om Peking. NBBC kommer under april och maj att slussa grupper med ringmärkare från andra delar av landet till Beidaihe där de kommer att få praktisk handledning och utbildning kring ruggning, åldersbestämning, artbestämning, insamling av biometri, etik och mycket annat. 

För dig som vill följa fågelvåren i Beidaihe rekommenderas Marcus och Andreas blogg som kommer att uppdateras dagligen under kommande veckorna. Bloggen hittar du på http://beidaihe.blogg.se/.

 

Projektet finansieras av SIDA och huvudman är Ringmärkningscentralen på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm. Du hittar mer information om arbetet bland nyheterna från maj 2011 här på Ottenby fågelstations hemsida.

Ringmärkningsplatsen i Beidaihe är belägen utomhus i ett parkreservat där man bl.a. jobbar med uppfödning av sibiriska tigrar. Foto: Måns Karlsson.
Ottenby-Nyheter
 
Senaste nyheterna:
2018-09-25

Jobba hos oss 2019!

 
2017-10-08

Nya paddor till Ottenby

 
2017-03-08

Nytt om strandpipare!

 
2017-01-27

Räkna vinterfåglar i helgen!

 
2016-08-05

Soligast i landet - igen!