Ugglor i Västerås

Foto: Johan Karlsson
Ugglor i Västerås är ett delprojekt i VOF:s stora Ugglevecka och den syftar till att organisera aktiviteter  kring uggleveckan i Västerås kommun. Bakom denna del av projektet står en grupp medlemmar som är aktiva i Västerås.

Då Västerås saknar lokal fågelklubb organiseras lokala medlemsaktiviteter istället inom VOF. Vi har två väldigt aktiva nätverk i Daglediga och Rapphönan. Utöver dessa finns det en hel del aktiva skådare som på ett eller annat sätt inte passar in i dessa nätverk.

Idén att organisera upp verksamheten kring uggleveckan uppkom på ett möte mellan dessa nätverk under hösten 2016 och våren 2017 var det premiär för ett mer organiserat ugglelyssnande i Västerås.

Från och med 2018 kommer även Hallstahammar att ingå i detta delprojekt och det finns 4 nya zoner att välja där.

Uppdatering 18/3 Alla zoner i Hallstahammar bemannade

Efter att ha tillfrågat förra årets inventerare så har några lämnat återbud i år och några har vi inte fått svar ifrån vilket gör att vi har 10 zoner lediga i Västerås som vi gärna vill få med även i år.

Uppdatering 24/2 - 6 zoner kvar i Västerås

 
 
Zon 7 - Irsta
Zon 8 - Kärrbo
 
Zon 11 - Svanå
Zon 13 - Lillhärad
 
Zon 16 - Hedensberg
Zon 20 - Björksta
 


 

Pågående projekt
 

Nyheter

 

Fenologitipset 2018 - Ladusvala

Svalor är något som många associerar till sommaren, men de första ladusvalorna brukar trotsa det och dyka upp ganska tidigt i april. Kanske är det just det som gett upphov till utrycket "En svala gör ingen sommar" Våra fenologitippare verkar dock inte tänka sommar när det gäller ladusvala, för det var riktigt många som kom ganska nära. Närmast ko...

Läs mer
 

Fenologitipset 2018 - Rödbena

Rödbenan har varit med sen vi startade fenologitipset och är en riktig karaktärsfågel under den tidiga våren i våra mälardalska våtmarker, där den förgyller markerna med sin högljudda sång. Inte helt oväntat hittades den första rödbenan i det välbesökta Asköviken. Den 7/4 upptäcktes den på flera ställen runt viken. Som vanligt denna vår prickade i...

Läs mer

Fågelklubbar i Västmanland

Arboga Fågelklubb 
Fagersta Fågelskådare
Frövi Fågelklubb
Hedströmsdalens Ornitologiska Förening
Hällefors Ornitologiska Förening
Sala Fågelklubb

Kontakt

Västmanlands Ornitologiska Förening

c/o Joachim Karlsson
Cedergatan 29
723 41 Västerås

Ordförande

Johan Karlsson
070 - 666 07 27

johan.karlsson.vof@gmail.com


Rrk

Markus Rehnberg
allealle210@hotmail.com


Medlemskap och Redaktion

Christina Bredin
070-634 4120

christina.bredin@telia.com


Fågelskydd

Niclas Lignell
070 770 5779
n.lignell@gmail.com