Ugglor i Västerås

Foto: Johan Karlsson
Ugglor i Västerås är ett delprojekt i VOF:s stora Ugglevecka och den syftar till att organisera aktiviteter  kring uggleveckan i Västerås kommun. Bakom denna del av projektet står en grupp medlemmar som är aktiva i Västerås.

Då Västerås saknar lokal fågelklubb organiseras lokala medlemsaktiviteter istället inom VOF. Vi har två väldigt aktiva nätverk i Daglediga och Rapphönan. Utöver dessa finns det en hel del aktiva skådare som på ett eller annat sätt inte passar in i dessa nätverk.

Idén att organisera upp verksamheten kring uggleveckan uppkom på ett möte mellan dessa nätverk under hösten 2016 och våren 2017 var det premiär för ett mer organiserat ugglelyssnande i Västerås.

Från och med 2018 kommer även Hallstahammar att ingå i detta delprojekt och det finns 4 nya zoner att välja där.

Uppdatering 18/3 Alla zoner i Hallstahammar bemannade

Efter att ha tillfrågat förra årets inventerare så har några lämnat återbud i år och några har vi inte fått svar ifrån vilket gör att vi har 10 zoner lediga i Västerås som vi gärna vill få med även i år.

Uppdatering 24/2 - 6 zoner kvar i Västerås

 
 
Zon 7 - Irsta
Zon 8 - Kärrbo
 
Zon 11 - Svanå
Zon 13 - Lillhärad
 
Zon 16 - Hedensberg
Zon 20 - Björksta
 


 

Pågående projekt
 

Nyheter

 

Pilgrimsfalkarna i Västerås

Torsdag 5 juli var det guidning vid silon i östra hamnen där pilgrimsfalkparet och deras tre ungar håller till. Tubkikarförsedda, kunniga guider bemannade platsen under dagen. Ungarna var då 40 dagar gamla och det fanns en bra chans att få se de första flygningarna. Ett 25-talet besökare på förmiddagen. Fina flyguppvisningar av falkparet men un...

Läs mer
 

Höst- och vinterprogrammet klart

Som fågelskådare är man först att upptäcka små små vårtecken tidigt. En större hackspett som trummar i mellandagarna och mesar som sjunger på skogspromenaden i januari. Baksidan av detta är att vi också blir påminda om den annalkande hösten långt före alla andra. Tornseglare som sträcker söderut kring midsommar, återvändande brushanar och svartsnä...

Läs mer

Fågelklubbar i Västmanland

Arboga Fågelklubb 
Fagersta Fågelskådare
Frövi Fågelklubb
Hedströmsdalens Ornitologiska Förening
Hällefors Ornitologiska Förening
Sala Fågelklubb

Kontakt

Västmanlands Ornitologiska Förening

c/o Joachim Karlsson
Cedergatan 29
723 41 Västerås

Ordförande

Johan Karlsson
070 - 666 07 27

johan.karlsson.vof@gmail.com


Rrk

Markus Rehnberg
allealle210@hotmail.com


Medlemskap och Redaktion

Christina Bredin
070-634 4120

christina.bredin@telia.com


Fågelskydd

Niclas Lignell
070 770 5779
n.lignell@gmail.com