Nyheter

2012-12-29

Örebroaren Torbjörn Arvidson uttagen att tävla i SM i fågelfotografering

Torbjörn Arvidson är uttagen att tävla om svenska mästerskapen i fågelfotografering.

Den 2 janauri 2013 startar svenska mästerskapen i fågelfotografering. 16 fotografer är uttagna att delta, en av dessa är örebraren Torbjörn Arvidson

- Jag tycker det är en kul grej, och det är hedrande att jag blev tillfrågad, säger Torbjörn Arvidson.

 

Tävlingen är initierad av fotografen Jörgen Wiklund och den kommer att drivas av Club 300. Det går ut på att kora Sveriges bästa fågelfotograf 2013.

De 16 deltagande fotograferna kommer varje vardag att lägga ut en ny fågel som häckar i Sverige, och man kommer att följa den systematiska ordningen. Den 2 januari börjar man med knölsvan, den 3 januari med sångsvan osv.

De som går in på sidan och tittar på bilderna kan rösta på de tre bästa bilderna varje dag, på så sätt koras en vinnare varje dag och de bästa bilderna belönas med poäng

 -  Jag vet att det finns en stort intresse för att titta på bra fågelbilder, och det här blir ju lite extra kul eftersom det är så många duktiga fotografer som deltar, berättar Torbjörn Arvidson som är en de 16 som blivit uttagna att delta.

Bilderna läggs ut anonymt och kan inte knytas till en speciell fotograf, allt för att det ska bli så rättvist som möjligt.

Efter maratontävlingen, som pågår under hela året och när den 253:e arten, en kornsparv, har publicerats den 31 december, kommer årets bästa svenska fågelfotograf att koras. Under hela tävlingen kan man se hur de olika fotograferna ligger till.

- Det ska bli spännande och se vilka bilder som attraherar betraktarna. Kommer det vara aktionbilderna eller de som är snygga på annat sätt? säger Torbjörn Arvidson.

Vill du vet mer, klicka här: