Nyheter

2013-04-22

Åke missade citronärlan med fick plakett istället

Åke Lorin och Åke Pettersson fick båda ta emot en förtjänstplakett i samband med SOF:s årsmöte i Ånnaboda i helgen. Foto: Niklas Aronsson

I helgen genomförde Sveriges Ornitologiska Förening, SOF, sitt årsmöte i Ånnaboda utanför Örebro.

De båda örebroarna Åke Lorin och Åke Pettersson fick båda ta emot SOF:s förtjänstplakett. De har båda arbetat ihärdigt många år i ornitologins tjänst.

 

Det var under  lördagkvällen, i samband med middagen, som Åke Lorin fick sin förtjänstplakett. Det är en plakett som Sveriges Ornitologiska Förening delar ut till personer som jobbat länge i ornitologins tjänst.

- Det är ju alltid trevligt och lite överraskande att bli uppmärksammad, säger Åke Lorin.

Han har på olika sätt varit engagerad i Närkes Ornitologiska Förening i 26 år bland annat som ordförande och numera som redaktör för tidskriften Fåglar i Närke.

Men det var nära att Åke Lorin missade själva plakettutdelningen. Han har nämligen bestämt att han skulle åka iväg från årsmötet i Ånnaboda till Kvismaren för att se citronärlan. Men Åke blev övertalad att stanna kvar på årsmötet (plaketterna är en överraskning och mottagarna vet inget i förväg).

- Man kan säga att jag missade en citronärla men fick en förtjänstplakett istället, säger Åke Lorin med ett skratt.

Även Åke Pettersson från Örebro fick en förtjänstplakett i samband med årsmötet. Åke Pettersson var med och bildade Närkes Ornitologiska Förening 1978 och har varit engagerad i många är i regionalföreningen men också som vice ordförande i Sveriges Ornitologiska Förening. Åke är också ansvarig i SOF:s styrelse för det omfattande fågelskyddsarbetet.