Nyheter

2013-07-27

Du missar väl inte höstens resor och exkursioner

I höst arrangerar Närkes Ornitologiska Förening en mängd olika resor och aktiviteter.

På resorna är det högt tryck: Falsterboresan är fulltecknad och till Öland finns bara två platser kvar. För den som vill finns det fortfarande chansen att åka till Hönö på Västkusten i oktober och skåda havsfåglar.

 

Många har redan anmält sig till skådarresorna till Öland och Falsterbo i höst. Resan till Falsterbo (12 platser) den 25-29 september är redan fullbokad.

Trycket på att få följa med till Öland den 10-13 oktober har varit stort, researrangören Ronnie Lindqvist har därför ordnat fyra extra platser. Totalt finns 16 platser för att åka till Öland, 14 av dessa är redan bokade. Du som vill hänga med och vara säker på att få plats, anmäl dig så fort som möjligt.

Den tredje resan i höst bär av till Hönö, det blir den 26-27 oktober. Förhoppningsvis blir det kraftiga vindar från väst, då kan det blåsa in många spännande havsfåglar. Inkvartering sker i en villa på Fotö, och Hans Waern, som kan området på sina fem fingrar, leder exkursionen. Till den här lite annorlunda resan finns det fortfarande platser kvar.

För den som vill skåda på hemmaplan arrangerar Närkes Ornitologiska Förening ett antal exkursioner, bland annat vadarexkursioner i Oset och Boglundsängen, Räva-hänget, sträckfågelräkning på Venakullen och sjöfågelspaning längs Hjälmarkanten. Du som vill veta mer - gå in under fliken Aktiviteter.