Nyheter

2013-12-20

Häng med till fåglarnas Estland

Så här ser det härliga och annorlunda boendet ut på Ormsö i Estland.

Närkes Ornitologiska Förening arrangerar en spännande skådarresa till Estland i slutet av maj 2014 (preliminärt 23-30 maj).Reseledare är Per Karlsson Linderum, som har mångåriga erfarenhet från fågelskådning i Estland och Kent Halttunen.

Vi flyger från Arlanda till Tallinn och reser vidare i hyrbilar. Det går också att ansluta till Tallinn via båt Stockholm-Tallinn.

Vi planerar för tre nätter i Haapsalu, två nätter på Ormsö och två nätter i Tarttu.

Inkvartering i dubbelrum på mindre hotell, bed & breakfast eller lantgårdar. Frukost äter vi omväxlande i fält och på hotellet. Luncher äter vi i fält. Middagar äter vi på restaurang eller matsal, oftast på boendet.

Deltagarantalet är maximalt 12 personer, inklusive ledare.

Räkna med en total kostnad (inklusive mat) på 7.000-8.000 kronor per person.

Det detaljerade reseprogrammet fastställer vi tillsammans i god tid före resan på ett av våra förhandsmöten under vintern och våren.

Följande lokaler och områden planerar vi att besöka: Silma, Haapsalu, Pöösaspea, Ormsö (Vormsi), Matsalu, Käreve, Alma-Pedja, Aardla, Ilmatsalu m.fl. De städer vi stiftar bekantskap med blir Tallinn, Haapsalu och Tartu.

Många fågellokaler ligger nära historiska platser och vi nosar lite på dessa, bland annat de gamla svenskbygderna i västra delarna av landet.

Vi kan hoppas på att få se bland annat: vitnäbbad islom, ägretthäger, vit och svart stork, mindre och större skrikörn, brun glada, ängshök, aftonfalk, dubbelbeckasin, bredstjärtad labb, vitvingad tärna, turturduva, vitryggig hackspett, mellanspett, citronärla, vassångare, busksångare, höksångare, lundsångare, mindre flugsnappare, sommargylling, gulhämpling och kornsparv

Anmäl dig till Per Karlsson Linderum på telefon 072-2250063 eller Kent Halttunen på telefon 070-2161130. Först till kvarn gäller.