Nyheter

2013-05-05

Många härliga fågelupplevelser för NOF-resenärer i Spanien

Fågelskådare från Närke i Spanien: Loffe Bergkvist, Kalle Schöllin, Åke Lorin, Leif Haldorsson, Björn Lorin, Bengt Jalsborn, Tage Carlsson, Gun Isacsson, Björn Ander, Mårten Gustavsson och Holger Eriksson. På bilden saknas fotografen Ronnie Lindqvist

Tolv skådare från Närkes Ornitologiska Förening har just nu härliga skådardagar i södra Spanien.

-  Solen lyser, det är 26-28 grader och vi börjar alla bli lite solbrända, berättar exkursionsledaren Ronnie Lindqvist.

 

De tolv fågelskådarna från Närke anlände till Malaga i södra Spanien i torsdags. Gänget hann installera sig på hotellet innan de begav sig ut för att lyssna dvärguv, rödhalsad nattskärra och ökenvarfågel.

Fredag gav sig resenärerna upp till bergskedjan Sierra Nevada, upp till snögränsen på 2.500 meters höjd för att pricka in lite arter – men fågelmässigt blev det en besvikelse.

- Men det var en häftig upplevelse, berättar Ronnie Lindqvist.

Under lördagen och söndagen har exkursionen varit mestadels längs södra kusten och bland annat blivit överraskade över att se så många havssulor som sträcker.

-  Nu står vi inte långt från Donana, som är ett av våra huvudmål. Och här har vi bland annat sett smutsgam, gåsgam, blåtrast, stubbstjärtseglare och dvärgörn. Det är en fantastisk upplevelse, berättar Ronnie Lindqvist.

De närmaste dagarna ska nu Närkeskådarna stanna i fågelparadiset Donana innan färden går norrut.

Fler rapporter kommer inom de närmaste dagarna.