Nyheter

2013-09-22

Närkes Ornitologiska Förening på Facebook

NOF:s nya Facebooksida.

Sedan två veckor tillbaka finns nu en grupp på Facebook startad av Närkes Ornitologiska Förening.

Alla som är intresserade kan kan gå med i gruppen.

Vi frågar Per Linderum Karlsson från NOF:s styrelse som varit med och startat gruppen.

 

Varför har NOF startat en Facebookgrupp?

Det är ett initiativ från styrelsen att få till ett forum för förutsättningslösa diskussioner om fåglar och fågelskådning i landskapet. Facebook är ju också ett bra medel för att hålla kontakt med vänner både i ens närmiljö och i andra delar av världen. För egen del har jag många vänner på Facebook i andra länder, personer som jag annars skulle förlorat kontakten med. Sedan ska man ju inte ha en övertro på Facebook och andra sociala medier. De bästa mötena gör man ju med verkliga människor i den verkliga världen. 

 

Vad ska den innehålla?

Det är egentligen upp till medlemmarna. De enda reglerna är att det handlar om fåglar och fågelskådning samt att vi skapar en positiv diskussionsmiljö.  

 

Blir det inte en konkurrens med hemsidan och tidningen Fåglar i Närke?

Jag ser det snarare som så att det nu finns tre lite olika kanaler att nå ut till de fågelintresserade i landskapet, med lite olika upplägg och inriktning. På så sätt når vi bättre ut till alla.

 

Behövs en Facebooksida?

Ja, sedan så ska man inte ha en övertro på Facebook. En aktiv och framgångsrik föreningsverksamhet bygger på engagerade medlemmar. Om Facebook bidrar positivt i den riktningen så är det ju ett bra medel.

 

Vem kan vara med i gruppen?

Alla! Gå in och anmäl dig. Om du redan är medlem i Facebook så föreslå alla dina vänner på Facebook som kan tänkas vara intresserade av gruppen att bli medlemmar. 

 

Hur ska sidan utvecklas på sikt?

Det är väl egentligen upp till medlemmarna. Alla kan bidra till att göra gruppen levande genom många bra inlägg och kommentarer. En del som vi kan utveckla är också fotosidan.