Nyheter

2013-03-04

Nu arrangeras en ugglevecka - hjälp till att rapportera alla ugglor på Svalan

Kattuggla. Foto: Göran Bäckstrand

Nu är det hög tid för att lyssna på ugglor och Närkes Ornitologiska Förening arrangerar därför en ugglevecka, vecka 12 (18-24 mars).

Redan nu kan alla rapportera sina observationer av ugglorna på Svalan. Skriv in sång/spel på häckningskriterierna – då hjälper du Atlasinventerarna i Närke.

 

Den planerade uggleexkursionen i Brevenskogarna blev inställd i lördags, det blåste alldeles för mycket.

Men nu kommer det nya chanser att hänga med ut och lyssna på ugglor. Vecka 12, alltså den 18-24 mars, arangerar Närkes Ornitologiska Förening en hel vecka där man kan lyssna på ugglor i olika delar av landskapet.

Det kommer bli exkursioner i Sydnärke, Vretstorp, Lekeberg, Garphyttan och Örebrotrakten. Mer detaljer och platser och exakta tider bestäms senare. Det har bland annat med vädret att göra. Håll utkik på hemsidan!

Redan nu kan alla hjälpa till med inventeringen av ugglor. Du som ser och framför allt hör ugglor. Rapportera på Svalan med häckningskriterier. Skriv sång/spel när du rapporterar. Är du osäker på hur man gör: kontakta Ronnie Lindqvist eller Michael Andersson som är ansvariga för Atlasinventeringen.

Ronnie Lindqvist, lindqvist_ronnie@hotmail.com, 070-262 14 17

Michael Andersson, primus(a)telia.com,  073-05 23 675