Nyheter

2013-10-14

Spännande fågelbilder från spännade Spanien

Det här en av de många bilder från Spanien som visas på torsdag i Vasakyrkan. Foto: Mårten Gustavsson
Nu på torsdag visar Ronnie Lindqvist bilder från en resa till södra Spanien som han arrangerade med Närkeskådare i våras.
- Södra Spanien är ett av Europas absolut bästa ställe för fågelskådare, och det kommer bli många kul och spännande fågelbilder, lovar han.
Bildföredraget äger rum på Vasakyrkan, Vasagatan 6-8 i Örebro, torsdag klockan 19. Det är fri entré.

I maj gav sig tolv skådare från Närke iväg på en tio dagar lång resa till södra Spanien. Det var flyg till Malaga och så vidare färd i två minibussar. Det blev en resa i många olika miljöer för att pricka in många olika arter.
Nu på torsdag ska reseledaren Ronnie Lindqvist med hjälp av bilder berätta om resan. Bildföredraget har titeln: Fåglar i andlösa Andalusien och extrema Extremadura.
- Jag är oerhört imponerad av det stora våtmarksområdet Donana, där finns så mycket spännade fåglar att titta på, berättar han.
Under resan var det många av deltagarna som hade med sig kamera och som har bidragit till bildföredraget på torsdag. Fotograferna som bidragit med bilder är Mårten Gustavsson, Björn Lorin, Åke Lorin, Loffe Bergkvist, Leif Haldorsson, Gun Isacsson och Ronnie Lindqvist.
- Jag har haft cirka 1000 bilder att välja mellan, och nu har jag bantat ner det till ett par hundra. Det har varit ett stort arbete men också kul eftersom det är som att uppleva resan igen, förklarar Ronnie Lindqvist.
Bildföredraget arrangeras av Närkes Ornitologiska Förening och äger rum på torsdag (17 oktober) klockan 19 på Vasakyrkan, Vasagatan 6-8 i Örebro. Alla är hjärtligt välkomna och det är fri entré.
- Jag har en absolut favoritbild, det är en kejsarörn som störtdyker och tittar rakt in i kameran. Den ska ni inte missa, säger Ronnie Lindqvist.

 

Tolv skådare från Närke åkte till Spanien i maj. Nu visar de bilder från sin resa till Europas bästa platser för fågelskådning. Foto: Mårten Gustavsson