Nyheter

2013-11-01

Staffan Ullström ställer ut fågelakvareller i på Vita Krala i Haddebo

Konstnären Staffan Ullström ställer ut ett 30-tal akvareller med fågelmotiv i Haddebo.

Utställningen börjar på söndag i restaurang Vita Krala.

-  Jag har aldrig ställt ut där tidigare, berättar Staffan.

 

I snart 50 år har han livnärt sig som konstnär. Staffan Ullström hade sin första utställning 1965. Sedan dess har det tickat på med konstnärskapet.

På söndag, den 3 november, ställer han ut ett 30-tal akvareller med fågelmotiv på restaurang Vita Krala i Haddebo. Utställningen påbörjas i samband med att det är öppet hus och marknad i lokalerna i Haddebo som ligger i södra Närke, inte så långt från Hjortkvarn.         - Jag har plockat ihop en del akvareller till utställningen. En del är nytt men annat är sådant som jag tycker passar in, berättar Staffan Ullström.

I samband med utställningen start på söndag kommer också Åke Lorin från Närkes Ornitologiska Förening att presentera delar av föreningen verksamhet.

Staffan Ullström tycker att det ska bli spännande att ställa ut i Haddebo, en lokal som han inte är närmare bekant med mer än att han varit där och ätit i restaurangen.

-  Jag hoppas naturligtvis på att det kommer bra med besökare, säger han.

I början av året utkom Stora Mesboken, en bok som Staffan Ullström illustrerat där Stefan Casta skrivit texten.

- Den har fått ett bra mottagande och gått väldigt bra, jag tror första upplagan redan är slutsåld berättar Staffan.

Och som vanligt har han flera nya projekt på gång, bland annat planeras två nya böcker där han är en given konstnär/illustratör.

Utställlningen i Haddebo pågår till 31 december.