Nyheter

2013-06-12

Vem tar ledningen efter vårens ekoskådning? Än är det inte försent att delta

Vem ska ta ledningen nu när tredje omgången av ekoskådningen i Närke ska lämnas in? Den som har många arter nu i slutet av maj borde ha en bra chans att ta hem hela tävlingen.

Nu ska du som vill delta i tävlingen alltså redovisa alla arter som du sett på ett miljömässigt bra sätt fram till den 31 maj. Det finns en excelblankett att fylla i på ekoskådningens egen sida och den ska lämnas in senast den 15 juni.

Det är inte för sent att gå med i tävlingen. Reglerna säger att du måste skicka in minst fyra gånger under året. Du som vet med dig att du skådat en hel del arter på ett miljömässigt bra sätt - skicka in en rapport du med. Du som  kanske har en del arter på din tomt har en hel del gratis. Är du en av de som promenerar eller cyklar mycket i naturen, till exempel Oset, Rynningeviken, Boglundsängen och/eller Tysslingen är också välkommen att delta.

Just nu är det nio personer  som deltar i tävlingen, vi hoppas alla att det blir fler.

Reglerna är enkla: du ska räkna de arter som du sett när du promenerat, cyklat eller åkt kollektivt. Du får också räkna de arter du sett på någon av NOF:s exkursioner. Vill du läsa mer om tävlingsreglerna och ställningen: klicka här