Nyheter

2014-11-06

Dags att nominera kandidater till Årets Gulsparv-insats

Olle Liljedahl fick priset som Årets gulsparv 2014. Vem tycker du har gjort sig förtjänt av priset 2015?

Nu är det hög tid att nominera kandidater till Årets gulsparv-insats.  

 

I samband med årsmötet 2013 beslutade medlemmarna i Närkes Ornitologiska Förening att föreningen ska dela ut ett pris till en person eller grupp av personer som har gjort insatser för fåglarna. Så här står det i statuterna för priset:

Stipendiet ska delas ut till person, grupp av personer eller förening/organisation som utför värdefulla insatser som främjar fågelintresset, fågelforskning eller fågelskydd. Stipendiet ska i första hand tillfalla person, grupp av personer eller förening/organisation som är verksamma i Närke. 

 

Priset 2014 gick till Olle Liljedahl för att han under många år delat med sig av fågelkunskaper. Olle Liljedahl fick bland annat ta emot 5.000 kronor och en snygg akvarell av konstnären Stefan Gustafsson.

 

Vid NOF:s årsmöte i februari 2015 ska priset delas ut igen, och nu är det hög tid att nominera lämpliga kandidater till priset som kallas Årets Gulsparv eller Årets Gulsparvinsats.

 

Nu har du chansen att nominera någon eller några som du tycker har gjort sig förtjänta av priset. Ta kontakt med någon i styrelsen och presentera din kandidat.

 

Av KH 

Så här såg det ut när Olle Liljedahl fick emot priset som Årets gulsparv 2014. Vem tycker du ska vara nästa pristagare?