Nyheter

2014-10-01

Fåglar i Närke 2014 nr 3 utkommer i dagarna

Akvarell av Staffan Ullström.

 
Tidningen innehåller bland annat tre resereportage; ett från en vårresa till Öland med Ami&Åsas tjejgrupp, ett från Estlandsresan av Kent Halttunen och ett från Västra Bulgarien av Roger Gyllin. Mycket spännande resor med många spännande möten med fåglar. 

Från Estlandsresan var höjdpunkterna bland annat mellanspett och vitryggig hackspett. De lyckas kryssa 185 arter. Du kommer att få höra mera om deras resa på NOF:s nästa månadsmöte torsdag den 16 oktober i Vasakyrkan.

Resan till Öland blev också mycket fågelrik för tjejgruppen. De fick se en skedstork vid Södra udden redan första dagen. Tre arter av flugsnappare; halsbands, mindre och svartvit kryssades också det vid Södra udden. 

Resan till Västra Bulgaren var inte en resa arrangerad av NOF men alla deltagare är medlemmar i vår förening och inte mindre spännande för det. Reportage innehåller många fina färgbilder.

Mera ur innehållet: Magnus Friberg skriver om Fenologi i Närke 2002-3013 och en Fenologitabell för samma period. 

En uppföljningsartikel om ombyggnadsarbetena vid Södra Tysslinge, vad som hittills utfört under 2014 och som ska vara klara 2016.

Krönikan skrivs av Lars ”Loffe” Bergqvist och heter ”En bokmals betraktelser”. 

Vår ordförande tar alltid till orda och skriver även om OBS: at i Närke.
 
Om du vill ha vår tidning direkt i brevlådan så bli medlem i vår förening! För bara 200 kr som kan sättas in på pg nr. 430 33 22-4 eller bg nr. 5747-3357 får du 4 nummer av vår medlemstidning och stöder även vår verksamhet.