Nyheter

2014-09-24

Falsterbo nästa …

Ronnie Lindqvist, Gun Isacsson, Ami Sundén och Jan Korslid är fyra av resenärerrna till Falsterbo, här en foto från när minibussarna hämtas ut vid Reijmes. Bild: Marianne Johansson
Under onsdagen åkte ett gäng skådare från Närkes Ornitologiska Förening på en resa till Falsterbo. Men på vägen blir det ett och annat stopp. Så här skrev Marianne Johansson, en av resenärerna, när det gav sig av på sena onsdag eftermiddag: 
 
Nu åker vi från Örebro, klockan är runt 17.30. Och vi är en grupp på 12 personer i 2 minibussar som nu startar vår fågelresa från Örebro – Falsterbo. Första övernattningen blir på Västervågs vandrarhem, vid Stora Gubbanäsan i Varberg! Vi anländer sen kväll och sedan uppe före tuppen för skådning vid Gubbanäsan. Fortsätter till Getteröns fågelreservat med Bassängen och Naturrummet. Oh vad spännande!

Sedan blir många stopp efter vägen! Träslövsläge, Galtabäck och Glommen och Morups tånge inte att förglömma

Och sedan kanske vi hinner med en lunch på Laxrestuarangen i Falkenberg.

Och ännu mera blir det; Skummelövsstrand, Båstad, Sandön & Vegeås mynning i Skälderviken.

Det är verkligen Vägen som är mödan värt.

Framåt kvällningen, torsdag anländer vi till Ljungens camping i Falsterbo. Man både glädjer sig och känner en viss spänning att leva tillsammans och skåda från tidig morgon till mörkrets inbrott.

Dagarna börjar alltid på samma sätt i gryningen med skådning på Nabben och Ljungen. Sedan kommer vi att besöka många ställen i Skåne bland annat Börringesjön, Fyledalen och andra fina lokaler i södra Skåne. På min önskelista är att vi hinner med en tur till Ale stenar nu när jag kan se på gravplatsen med nya ögon. I Vår Fågelvärld nr 5 2013 skriver de om Fågeltornspärlan mitt i stan, Kristianstads Vattenrike, det är också en av önskningar att vi ska hinna med. 

Och vi som åker är Ronnie Lindqvist, reseledare, Gun Isacson, Ami Sundén, Åke Lorin, Gunilla Persson, Lars Edvertz, Anders Eriksson, Åsa Bengtsson, Jan Korslid, Britt-Louise Korslid, Leif Haldorsson och Marianne Johansson, undertecknad. 

Väder vill vi ha som passar fåglarna men även oss skådare, så vi inte blir alldeles blöta och sura. God mat vill vi ha och gärna något gott att dricka till. Och så måste vi ha en whiskey för världskryssen. Ja ja listan kan göras hur lång som helst.

Och så är det ju Annas Bageri i Ljunghusen, bara ett måste när Åke L är med.

På söndag kväll är allt det roliga slut. Hyrbilarna återlämnade och allt som vanligt och då får man bara konstatera - borta bra men hemma bäst! 
 
Ni som vill följa Falsterboresenärerna och har tillgång till Facebook kan gå in på NOF:s Facebookgrupp. 

/Marianne
Skanörs hamn 2012. Det var mycket kraftig vind och stora vågor vågor som slog mot hamnpiren! Bild: Marianne Johansson