Nyheter

2014-01-07

Fin stund med svarthakedoppingen

Billy Lindblom gillar att gå upp tidigt på morgonen för att fotografera. En tidig vårdag åkte han till Boglundsängen i Örebro. Ljuset var behagligt och bästa tänkbara för att fotografera sjöfåglar. Billy menar att det är tidigt på morgonen man har störst chans att få studera svarthakedoppingarna i lugn och ro. Bäst är det att vara på plats redan när solen går, då missar man inte en sekund av doppingarnas härliga morgonrusch.

Så här skriver Billy:

"Just den här morgonen bjöd doppingarna på en enastående show: det var snygga dykningar och ibland lockade en doppping på de andra doppingarna så att det ångade ur näbben. Solen värmde på och svarthakedoppingens speciella frisyr lös upp fint efter ett bra dyk. Och ibland var vattnet bara stilla och klart, och både doppingen och jag hade en fin stund tillsammans."

 

Vill du läsa mer om Billy och hans fotostund i Boglundsängen: klicka här 

 

Det här är den tredje bilden i en serie där vi här på hemsidan visar en fågelbild och historien bakom hur bilden kom till. Den första är Kungsfågel - Hasse Molin.  Den andra är Lärkfalk - Birgitta Dawidsson & Håkan Svensson. Under fliken Bildarkiv/bilden finns bilden och en kort presentation av fotografen och lite teknisk information. Har du också en bild med en historia som du vill dela med dig - hör av dig Rolf Hagström eller Kent Halttunen.