Nyheter

2014-03-20

Göran kom väldigt nära den orädda fjällvråken

Foto: Göran Bäckstrand

Vi fortsätter att visa bilder med en historia till. Den här gången är det Göran Bäckstrand som har kommit riktigt nära en fjällvråk och fångat den på bild.

 

Så här skriver Göran Bäckstrand om sin upplevelse:

En riktigt kall decemberdag 2009 var jag ute och skådade och när jag närmade mig västra kröken i Kvismaren fick jag från bilen se en gnistrande vacker fjällvråk sitta i trädet.
Som de flesta vet är rovfåglar mycket skygga när man närmar sig dessa och jag började med att ta några bilder genom bilrutan.
Rullade sedan allt närmare trädet med bilen igång tills jag var så pass nära att jag nu var rädd att vråken skulle flyga iväg om jag klev ur bilen.
Satt kvar i bilen en bra stund tills jag bestämde mig för att prova att kliva ur bilen och närmade mig trädet i sakta mak.
Mot förmodan satt vråken kvar tills jag var så nära att jag kunde ta mina bilder och gick sedan tillbaka nöjd mot bilen och fortsatte studera den inifrån bilen.

En otrolig upplevelse att då som nybörjare inom fågelskådning/fotografering få vara med om något sådant. 

 

Vill du läsa veta mer om Göran Bäckstrand, och om vilken utrustning han använder: klicka här.

På den sidan kan du också få se andra fotografer som visat bilder med en speciell historia.

Har du också en bild med en historia till, hör av dig till Rolf Hagström eller Kent Halttunen, så hjälper vi dig att visa den på hemsidan för Närkes Ornitologiska Förening.