Nyheter

2014-09-08

Häng med till Öland - några få platser kvar

Skådare från Närke på spaning efter en taigasångare på södra Öland. Det finns några platser kvar till årets resa.

Häng Närkes Ornitologiska Förening till fågelskådarnas Mekka - Öland.

Resan äger rum den 9 till 12 oktober.

Det finns några få platser kvar till resan, passa på att anmäl dig. Alla är välkomna vare sig du är nybörjare eller erfaren fågelskådare.

 

Det har blivit något av en tradition att åka till Öland under de intensiva fågelskådarveckorna i oktober.

I år arrangerar Närkes Ornitologiska Förening en resa till Ölands södra delar den 9-12 oktober. Man bor vid studbyn vid Grönhögen som bara är ett stenkast från södra udden.

I stugbyn finns möjligheter till självhushåll, eller så kan kan man gå och äta i den närliggande restaurangen. Frukost och lunch äts för det mesta i fält.

Det utlovas tidiga mornar vid södra udden med mycket härlig fågelskådning, och det brukar bli en hel del arter under de här intensiva dagarna. Vid förra årets resa till Öland observerades över 100 olika arter.

Vill du läsa mer om hur det är att åka till Öland med NOF, läs Jan Gunnarsson reserapport.

Det finns några platser kvar till årets Ölandsresa. Passa på att anmäla dig - alla är välkomna, oavsett om man är erfaren eller nybörjare.

För prisuppgifter, anmälan och ytterligare information ring Ronnie Lindqvist 070-262 14 17 eller maila till: lindqvist_ronnie@hotmail.com.

 

Av KH 

 

 

Tidiga mornar vid södra udden i Ottenby utlovas för den som vill hänga med på NOF:s resa till Öland 9-12 oktober. Den här bilden är från resan 2012.