Nyheter

2014-12-22

Hemsidan önskar alla en riktigt God Jul!

Det är andra året som nya hemsidan för Närkes Ornitologiska Förening är igång och vi är glada att så många besökare hittar in till sidan.

Under året kommer vi har haft 50.000 besökare och det är riktigt bra.

Tack för alla goda tips om saker vi borde uppmärksamma, och fortsätt ge oss nya uppslag så vi kan göra sidan till en fortsatt intressant läsning.

 

Under 2014 har Närkes Ornitologiska förening haft ett intensivt år med mängder av exkursioner, resor och möten. Det har lockat många besökare till föreningens verksamhet. Föreningens hemsida är en viktig del för att sprida information om fågelintresse, fågelskydd och fågelforskning.

 

För oss fågelskådare har det varit ett bra skådarår. Aldrig tidigare har det observerats så många arter i landskapet på ett år: 254 olika arter. Bland rariteterna i Närke har det varit en del höjdpunkter: brandkronad kungsfågel hos Benny Fredriksson i Flyhagen i mars, prärielöpare och orientseglare i Kvismaren i maj, jungfrutrana i Kvismaren i juni, en publik höksångare i Oset i augusti, en rödhalsad gås i Kvismaren i oktober och en svartnäbbad islom i Hampetorp i november som låg i vattnet i åtminstone några timmar. 

 

Det har slagits rekord på flera håll: aldrig tidigare har det kommit in så många fågelrapporter på Artportalen/Svalan som i år. Den regionala rapportkommitten har ett gediget jobb att granska, godkänna och kvalitetssäkra alla rapporter.

 

Allt det här har naturligtvis återspeglat sig på hemsidan för Närkes Ornitologiska Förening. Men utan er besökare och läsare hade vi inte kunnat presentera nyheter och annan intressant läsning. Stort tack alla ni som på olika sätt bidragit. Fortsätt gärna komma med synpunkter och tips på vad vi kan ta upp i det här forumet.

 

Hemsidan önskar alla en riktigt God Jul!