Nyheter

2014-10-30

Hjälp en kompis att hitta bostad och hjälp fåglarna att klara vintern

Hjälp en kompis att skaffa bostad, köp en holk av Närkes Ornitologiska Förening.

Passa på att sätta upp en holk nu under hösten så hjälper du fåglarna att klara vintern bättre. 

Närkes Ornitologiska Förening har ett välfyllt lager av holkar av olika slag.

- Det är bara att höra av sig så levererar vi på en gång. Förutom att du hjälper fåglarna så stödjer du också föreningen, säger Bengt Jalsborn som är försäljningsansvarig i NOF.

 

I det moderna skogsbruket blir det allt svårare för fåglarna att hitta naturliga bohålor. Då kan en holk vara ett bra sätt att hjälpa fåglarna. Att sätta holkar i sin närhet ger också möjlighet att studera beteendet på olika arter.

Om man sätter upp en holk redan nu ger det stannfåglarna en bättre chans att klara vintern. 

Närkes Ornitologiska Förening har ett välfyllt lager med olika holkar. Här finns bland annat småfågelholkar, starholkar och uggleholkar. Dessutom finns det möjlighet att beställa andra typer av holkar.

-  Nu är det hög tid att sätta upp holkarna, och varför inte köpa några av oss i föreningen, säger Bengt Jalsborn som är försäljningansvarit i NOF.

-  Samtidigt som du hjälper fåglarna att sätta bo så går överskottet av försäljningen till föreningens verksamhet, bland annat fågelskyddet.

En småfågel- och starholk kostar 75 kronor, för en snygg och välgjord uggleholk betalar du 400 kronor. Småfågelholkarna passar bland annat blåmes, talgoxe, nötväcka, entita och svartvit flugsnappare. Uggleholkarna passar även knipa och storskrake

- Vill du ha en specialholk så låter vi tillverka en sådan, säger Bengt Jalsborn.

 

Närkes Ornitologiska Förening kan även åta sig att sätt upp holkar åt till exempel företag, föreningar eller kommuner mot viss ersättning. Tipsa gärna dina släktingar, grannar och arbetskamrater att det nu är hög tid att placera ut bostäder åt våra vänner fåglarna.

 

Vill du se vad föreningen i övrigt har att erbjuda, klicka här

Snygg och välgjord uggleholk.