Nyheter

2014-10-14

Känd radioröst berättar om en spännande fågelresa till grannlandet Estland

Den kände radiorösten Valdemar Andersson, som också en en duktig fotograf, deltog på resan till Estland. Han ska berätta om den spännande resan i Vasakyrkan på torsdag kväll. Foto: Kent Halttunen

I maj i år arrangerade Närkes Ornitologiska Förening en resa till grannlandet Estland.

Under resan observerades inte mindre än 185 arter, med många höjdpunkter, bland annat mellanspett och vitryggig hackspett.

En av deltagarna var den kände radiorösten Valdemar Andersson, som också är en duktig fotograf. Han ska i ord och bild berätta om den spännande resan på torsdag i Vasakyrkan.

 

Den 22 maj i år gav sig åtta fågelskådare från Närkes Ornitologiska Förening iväg till grannlandet Estland på en veckolång resa. Det blev många härliga fågelupplevelser i olika delar av landet. En av de som deltog var Valdemar Andersson, känd radioröst och duktig fotograf.

- Jag blev förvånad att Estland ligger så nära Sverige och ändå känns det så annorlunda och spännande, säger Valdemar Andersson.

 

Skådarresan inleddes i den vackra trästaden Haapsalu som ligger vid kusten. Det blev också två dagar på charmiga Ormsö i den estniska skärgården med härlig havsfågelskådning. Sedan tillbaka för att upptäcka den stora och fantastiskt fågelrika vassviken Matsalu.

Efter det bar det av till skogarna runt Tarttu i södra Estland. Där blev det härliga upplevelser med både mellanspett och vitryggig hackspett.

Totalt noterades 185 arter under resan, och det var många speciella ögonblick tillsammans med fåglarna.

- Det var första gången jag besökte Estland, och det var förvånansvärt enkelt att resa runt och skåda fåglar där, säger Valdemar Andersson. 

På torsdag, den 16 oktober, ska Valdermar i ord och bild berätta om den spännande skådarresan.

Bildföredraget äger rum om Vasakyrkan, Vasagatan 6-8, Örebro. Föredraget börjar klockan 19. Alla är hjärtligt välkomna och det är fri entré. 

 

Av KH  

Denna mellanspett fick Estlandsresenärerna se i närheten av Tarttu. Foto: Valdemar Andersson